I 2010 gjennomførte Khalid Skah en protest utenfor den norske ambassaden i Marokko, med beskyldninger mot norske myndigheter etter at hans to barn ble ført tilbake til Norge i juli 2009.
I 2010 gjennomførte Khalid Skah en protest utenfor den norske ambassaden i Marokko, med beskyldninger mot norske myndigheter etter at hans to barn ble ført tilbake til Norge i juli 2009.

Skah pågrepet på grunn av trusler mot Støre

Den tidligere OL-vinneren er etterlyst for trusler, bekrefter hans advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kjell Persen og Kadafi Zaman

Etter det TV 2 erfarer, er det uttalelser som Khalid Skah har kommet med om tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre som førte til at den internasjonalt etterlyste norsk-marokkaneren ble pågrepet på Orly-flyplassen i 12.30-tiden onsdag.

Advokat Brynjar Meling bekreftet overfor TV2.no onsdag kveld at etterlysningen innbefattet trusler mot myndighetspersoner, men ville ikke utdype dette nærmere.

Etter det TV2.no forstår, skal Skah ha kommet med flere utsagn om Støre som politiet mener er straffbare.

– Han erkjenner overhodet ikke straffskyld, og benekter at han har begått noen straffbare forhold. Noen av uttalelsene som ligger til grunn, som det er tatt ut tiltale på, vil han nok vedkjenne seg i en form, men hevde at det er ytringer som er beskyttet av ytringsfriheten.

Se intervju med Brynjar Meling:

– Ytringene som han har kommet med, har kommet som motsvar mot de handlingene som han beskriver som et overgrep mot ham, sier Meling i et intervju med Nyhetskanalen onsdag kveld.

I et intervju med TV 2 i 2009 raste Khalid Skah mot norske myndigheter, som han mener brøt loven ved å bistå da barna rømte fra Marokko sammen med moren.

PÅGREPET I PARIS: Den tidligere OL-vinneren Khalid Skah.

OL-vinneren fra Barcelona i 1992 meldte selv på Facebook i 13.30-tiden at han var pågrepet.

LES OGSÅ: Khalid Skah pågrepet i Paris

«Arrested in the airport of Orly Paris France right now» skrev han på sin profil tidligere i dag.

Noen timer senere var han i kontakt med Meling på telefon.

– Han ga uttrykk for at han ikke har det så bra, og ga uttrykk for at han ønsket oppmerksomhet rundt denne saken, fordi han mener at dette er en politisk motivert sak for å dekke over norske myndigheters handling mot ham i Marokko i 2009, sier Brynjar Meling til TV 2 Nyhetskanalen.

Khalid Skah ble i 2009 siktet av norsk politi for kidnapping, grove trusler og vold mot ekskona.

Advokaten til Skah-barna ønsker ikke å kommentere saken.