naziii_nff
naziii_nff

Politiet måtte fjerne nazisymboler fra Lerkendal

Enkelte RBK-supportere bestemte seg for å sende en beskjed til NFF.

Underveis i cupkampen mellom Rosenborg og Tromsø hang det et stort flagg med hakekors på tribunen hvor RBK-supporterne befant seg.

Flagget ble etter hvert fjernet av politi og vakter.

– Dette er gjort av enkeltpersoner, og ikke noe Kjernen vil assosiere seg med. Det er nok ment som en reaksjon på beskyldningene fra NFF om at Kjernen skal ha hatt rasistiske symboler på flagg og bannere. Men dette virkemiddelet var åpenbart et bomskudd. Det ser ikke bra ut med hakekors på tribunen, sier talsmann i Kjernen Kenneth Kjelsnes til Adressa.

Les også: Jensen sendte Rosenborg til femte runde

Flagget skal derimot ikke ha vært noe nazihilsen fra RBK-supporterne, men et en melding til Norges Fotball Forbund (NFF).

For under 16.mai-kampen mot Sarpsborg 08 oppdaget en delegat fra NFF det han mente var rasistiske symboler på noen av flaggene som veivet på tribunen. Klubben ble varslet og tok en full gjennomgang av supporternes flagg uten å finne noe mistenksomt.

De fant derimot flagg med Pilegrimsmerket og Fylkesmerket. Dette er symboler som Kjernen bruker for å vise hvor de kommer fra og som er et kjent merke i Trondheim.

– For det første er det rart at man bruker så mye tid på noe som er så åpenbart feil. Pilegrimsmerket er et veldig kjent symbol, og dette får forbundet til å se ut som idioter, sa Kjesnes den gangen.

– På den andre siden er mistanke om rasistiske tendenser regnet som alvorlige mistanker i store deler av verden. Her burde NFF sjekket opp faktagrunnlaget før man gikk videre med saken. Det er så langt unna sannheten man komme, sa Kjelsnes ifølge Adressa.

TV 2 Sporten har vært kontakt med NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn som befant seg på La Manga og ikke ville uttale seg før han hadde gjort seg kjent med hendelsen.