Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Jensen sendte Rosenborg til femte runde

Dansken scoret to da Rosenborg sendte Tromsø ut av cupen.

Rosenborg-Tromsø 2-1

Rosenborg slo Tromsø 2-1 på Lerkendal etter to scoringer av danske Mike Jensen onsdag kveld. Dermed er trønderne videre til femte runde i cupen.

Sjansefattig
Den første omgangen kommer nok ikke til å gå inn i historiebøkene som en av de mest underholdende Lerkendalpublikummet har fått servert.

Les også: Tarik Elyounoussi solgt til Bundesliga-klubb

Men etter 36 minutter fikk Jonas Svensson en enorm mulighet til å sende trønderne i føringen. Angriperen fikk stå helt alene inne i Tromsøs 16 meter men headet likevel ballen ned i bakken og over målet fra kloss hold.

Svensson (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Svensson (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Jensen-dobbel
Men Rosenborg skulle likevel få ballen i mål før sidebytte. Mike Jensen spilte nydelig vegg med Borek Dockal før han lurte ballen mellom beina på Sahlman.

Etter hvilen var Jensen frempå på ny. Et nydelig angrep ble avsluttet med at Dockal nok en gang spilte fri dansken som kontant satte ballen i mål.

Men Tromsø skapte umiddelbart spenning i kampen igjen. Bare tre minutter etter RBKs scoring satte Ondrásek ballen i mål for gjestene.

Men «Gutan» klarte aldri å komme med noe ordentlig sluttspurt og dermed kunne Rosenborg sikre avansement til femte runde i cupen.

Odd utslått
Odd var det eneste Tippeliga-laget som røk ut av cupen denne runden. Bodø/Glimt ble for sterke for Dag Eilev Fagermos menn. Også Haugesund hadde problemer hjemme mot 2.diisjonslaget Alta. Men Rogalendingene vant til slutt 4-3 i en målfest av en kamp.

Øvrige reultater:
Bodø/Glimt-Odd 2-1
Haugesund-Alta 4-3
Lillestrøm-Bryne 2-0 eeo
Mjøndalen-HamKam 3-2
Molde-Ranheim 6-0
Start-Stabæk 2-1