Hulken
Hulken

Demonstranter skaper kaos i Brasil: – De har blokkert hele veien inn til stadion

Men demonstrantene får støtte fra enkelte av Brasil-stjernene.

Se Brasil-Mexico kl. 21.00 påTV 2 Zebra og TV 2 Sumo

Prøve-VM er godt i gang og onsdag kveld spiller vertsnasjonen Brasil mot Mexico på Estádio Castelão i den brasilianske byen Fortaleza.

I flere av landets største byer har tusenvis av demonstranter gått ut i gatene og demonstrert mot det de mener er høye priser og korrupsjon. Noen av protestene går også på å boikotte neste sommers VM-sluttspill som landets regjering har brukt milliarder på å arrangere.

– De har blokkert veien
TV 2s reporter Thomas Aune er på plass i Brasil under Confederations Cup, og han kan fortelle om kaos i forkant av Brasils oppgjør mot Mexico.

– Den store hovedveien inn til stadion er sperret av tusenvis av demonstranter. Så nå prøver vi å finne nye veier inn til stadion. Det er 35 000 som har meldt seg på demonstrasjonene på Facebook, så det kan jo bli spennende å se hva som skjer, sier han.

Han opplever likevel ikke stemningen i landet som truende.

– Demonstrantene virker veldig fredelige. Men de er engasjerte kan man vel si. Og så skaper de litt kaos, forteller han.

Les også: Neymar kickstartet prøve-VM med lekker scoring

Artikkelen fortsetter under bildet

Brasil (Foto: VANDERLEI ALMEIDA/Afp)
Brasil (Foto: VANDERLEI ALMEIDA/Afp)

– Skulle sluttet meg til dem
Demonstrantene får likevel støtte av noen av landets største fotballstjerner.

– Jeg er for demonstrasjoner som ikke er voldelige, sier Chelsea-spilleren David Luiz ifølge ibitimes.

Demonstranter skal også ha samlet seg utenfor spillerhotellet til Brasil. Zenit-spilleren Hulk sier han forstår de demonstrerende.

– Jeg vokste opp fattig og jeg takker Gud for at jeg har det bedre i dag og kan forstå disse protestene og det at de har et poeng. Da jeg kom ned i resepsjonen så følte jeg egentlig litt for å slutte meg til dem, sier han.

Brasil vant sin første kamp i mesterskapet mot Japan 3–0. Onsdag kveld står Mexico på motsatt banehalvdel. Brasilianerne tapte OL-finalen mot samme motstander i London for ett år siden.

Hulk og Luiz (Foto: Natacha Pisarenko/Ap)
Hulk og Luiz (Foto: Natacha Pisarenko/Ap)