David Moyes (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
David Moyes (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

United-skribent: – Moyes overlever uansett en tøff start

Skotten får en ilddåp, men kommer seg gjennom den uansett resultater skal en tro klubbens supportere.

David Moyes håper på å overbevise Manchester United-fansen allerede fra start i sin første sesong, men får en meget tøff åpning i sin nye jobb. De første fem kampene til den regjerende ligamesteren er nemlig mot Swansea (borte), Chelsea (hjemme), Liverpool (borte), Crystal Palace (hjemme) ig Manchester City (borte).

Med andre ord møter Manchester United tre av sine største rivaler i løpet av dem fem første kampene, noe som fikk TV 2s Premier League-ekspert til å se inn i spåkulen under terminlistesendingen på TV 2 Sport onsdag.

– Jeg ser for meg overskriftene: Ferguson out of retirement, smilte Lundekvam.

Les også: Claus Lundekvam om David Moyes start på United-karrieren

Manchester United-supporter Andreas Rønningen Sandbu tror Moyes vil få det tøft allerede i åpningskampen på Liberty Stadium.

– Det tror jeg blir ganske tøft. Det er en litt typisk åpningskamp for United. Vi har begynt mye borte de siste årene. I fjor ble det kun ett poeng borte mot Swansea, og en knepen 1-0-seier året før, sier skribenten for united.no.

Se intervju med United-skribenten i vinduet øverst!

michael laudrup 2 (Foto: Jonathan Brady)
michael laudrup 2 (Foto: Jonathan Brady)

Swansea blir altså både det siste laget som besøkte United under Sir Alex Ferguson på Old Trafford, og det første laget som får bryne seg på David Moyes i hans nye regime.

– Jeg er spent på å se om Laudrup fortsetter i Swansea og på å se hva de kan by på i år. Så det er en halvtøff kamp, og ikke noe «walk in the park», sier Rønningen Sandbu.

Altomfotball: Her kan du se hele terminlisten i Premier League

– Overlever en tøff start uansett
United-supporteren tror dog ikke at Lundekvam får rett i sine «Ferguson-spådommer», selv om han anerkjenner muligheten for at det kan bli en tøff start.

– Nå har vi jo en enormt vanskelig andre- tredje og femtekamp, så det kan jo bli marerittstart for Moyes, men jeg tror han har en viss kapital hos supporterne og styret allerede. Mye skyldes at Ferguson var så tydelig på på at det var et valg han stod bak og var sterkt delaktig i. Så jeg tror han uansett overlever en tøff start, sier Rønningen Sandbu.

Les også: Moyes mot Mourinho i andre runde

Ferguson og Moyes (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Ferguson og Moyes (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Hva tror du? Kan Moyes leve farlig allerede etter fem kamper? Ta diskusjonen!