Claus Lundekvam tror David Moyes kan få en tøff start på Manchester United karrieren.
Claus Lundekvam tror David Moyes kan få en tøff start på Manchester United karrieren.

Claus Lundekvam om David Moyes start på United-karrieren: – Jeg ser for meg overskriftene: Ferguson out of retirement

Manchester United møter Swansea, Liverpool, Chelsea og Manchester City i løpet av de første fem kampene.

Etter lang ventetid ble terminlisten for Premier League-sesongen 2013/14 sluppet onsdag.

- Det er jo veldig mange nye managere i Premier League nå, som vil ha et enormt press på seg, sier Ståle Solbakken.

- For oss som elsker fotball er det knyttet stor spenning til det. Som fotballspiller pleide jeg å følge spent med på disse dagene, istemmer Claus Lundekvam.

Les også: Moyes mot Mourinho i andre runde

Vanskelig åpning for Moyes
David Moyes håper å overbevise Manchester United-fansen neste sesong, men får en tøff åpning mot borte mot Swansea den 17. august.

- Det blir morsomt å se hvilke virkemidler han bruker nå. Da han var der med Everton, pumpet han baller opp mot Fellaini. Det kan han ikke gjøre med United, sier Solbakken.

Og allerede i andre runde får vi et gigantoppgjør når Chelsea gjester Old Trafford. Det kan bli en pekepinn på hvordan sesongen blir, tror Solbakken.

- Moyes bør vinne den kampen der, ellers ligger det nok noe og ulmer over Old Trafford allerede. Selv om man har skrevet en seksårskontrakt, så blir det fort svett under armene etter seks dager. Sesongen er lang, men det er ingen som er interessert i å tape den første kampen.

- José Mourinho sitter hjemme og gnir seg i hendene nå. Mot Hull kan Chelsea få en skikkelig opptur, mens United kommer fra en tøff kamp på Liberty City Stadium, og da vil Mourinho være klar til å kjøre over United. Det kan bli skikkelig trøkk der, tror TV 2s blogger Lars Sivertsen.

Altomfotball: Her kan du se hele terminlisten i Premier League

Og det gir seg ikke der for David Moyes. For i tredje runde venter Liverpool borte før de tar turen til Etihad Stadium og Manchester City i femte runde.

- Jeg ser for meg overskriftene: Ferguson out of retirement, smiler Lundekvam.

Supersøndag i tredje runde
Sett bort fra Liverpool - Manchester United i tredje runde ligger det annen godbit og venter i tredje runde. Da er det duket for det første oppgjøret i Nord-London når Arsenal tar imot Tottenham. De to lagene møter henholdsvis Aston Villa og Crystal Palace i første runde.

– Det blir en druser, spår Lundekvam.

– Mykere start for Pellegrini
Fjorårets ligatoer, Manchester City, møter Newcastle United i første serierunde. Etter det venter Cardiff borte. Sivertsen spår en åpen kamp mot de the Geordies.

– Det kan bli en skikkelig bra match i første serierunde dersom Newcastle får skikk på alle franske spillerne sine. Det er vanskelig å si hvilken form de er i ved seriestart, men Manuel Pellegrini kan få en tøff start på karrieren i City.

– Spillermaterialet til Newcastle er bra, mye bedre enn tabellposisjonen forrige sesong tilsier. Men det er ikke vanskelig å forestille seg at City ligger et hestehode foran United før Manchester-derbyet i femte runde.

– Pellegrini får en mykere start og kanskje ønskelig start på tiden i Premier League, legger Solbakken til.

Chelsea møter Hull
Det laget som ligger best an til å ta tre poeng i første ligarunde er Chelsea. José Mourinho har nemlig aldri tapt på åpningsdagen i sin elleve år lange manager-karriere. De møter Hull City hjemme i første runde.

- Hull City, welcome to the Premier League, ler Lundekvam.

- Slik jeg ser det nå er Hull dumpekandidat nummer en. De har langt fra en Premier League-stall. Mourinho er nok ikke misfornøyd med denne åpningskampen, tror Solbakken.