MULIG DRAP: Politiet har sperret av området rundt Mama Afrika på Galleri Oslo. (Foto: Kristian Ervik/TV 2/)
MULIG DRAP: Politiet har sperret av området rundt Mama Afrika på Galleri Oslo. (Foto: Kristian Ervik/TV 2/)

Kvinne funnet drept etter brann i Galleri Oslo

En kvinne er funnet knivdrept etter en brann i Galleri Oslo. En mann ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader.

Av Barbro Eikesdal og Kjersti Johannessen

Politiet bekrefter overfor TV2.no at de behandler saken som et mistenkelig dødsfall. En kvinne er funnet død på stedet og en mann er livstruende brannskadet.

– En person ble funnet død på stedet. En annen person er hardt brannskadet og er transportert til sykehus for behandling av skadene, opplyser Oslo-politiet.

Identiteten til de to er ikke kjent.

– Vi har fått opplysninger som gjør dette til en drapsetterforskning, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Ifølge TV 2s opplysninger skal kvinnen ha blitt drept med kniv. Politiet har imidlertid ikke bekreftet dette.

Foreløpig er det ingen siktet eller mistenkt i saken.

Politiet mistenker at brannen er påsatt, og ønsker opplysninger fra alle som har sett noe eller sitter med informasjon som er relevant for saken.

– Vi kan ikke se bort fra at brannen er påsatt, sier Metlid.

Skal obduseres i dag

Den døde personen er ikke identifisert, men vil bli obdusert allerede onsdag.

FUNNET DREPT: En krimtekniker fra politiet går inn i kafeen i Galleri Oslo hvor en kvinne ble funnet drept etter en brann. (Foto: Kristian Ervik / TV 2/)

– Kriminalteknikere arbeider på stedet. Branntekniske undersøkelser med henblikk på brannårsaken vil bli iverksatt så raskt som mulig, sier politiet.

Vaktkommandør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat sier til TV2.no at de fikk melding om brannen kl. 04.48. Det var inne på serveringsstedet Mama Afrika, en etiopisk restaurant og bar, brannen startet.

Da brannmannskapet kom til stedet ble de møtt av vektere. Det var røyk, men selve brannen var liten og ble raskt slukket. Det er ikke klart hvilke gjenstander som brant inne på restauranten.

Vannlekkasje og røyk

Haglund ønsker ikke å si noe om brannen er påtent. Han sier det ble vannlekkasje som følge av at sprinkleranlegget slo seg på.

DRAPSETTERFORSKNING: Politioverbetjent Grete Lien Metlid fortalte på en pressekonferanse onsdag at de har fått opplysninger som gjør at dette nå er en drapsetterforskning. (Foto: TV 2)

– Brannen begrenset seg til andre etasje. Hele etasjen er sperret av på grunn av vann-, røyk- og brannskader, opplyser operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til NTB.

I forbindelse med brannen ble Tøyenbekken sperret for trafikk i begge ender en stund, men gjenåpnet ved 6-tiden. Driften ved Bussterminalen i Galleri Oslo gikk etter hvert som normalt igjen.

(©NTB / TV 2)