Chris Froome (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Chris Froome (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Den store Tour-favoritten: – Jeg er en underdog

Chris Froome prøver å dysse ned favorittstempelet før årets utgave av Tour de France starter.

Tour de France er like rundt hjørnet, og personen som skal forsvare Team Skys gule trøye fra fjorårets ritt er Chris Froome.

Briten, som er født i Kenya, var Bradley Wiggins høyrehånd for ett år siden. Nå stiller han til start som den kanskje største favoritten av alle i årets felt.

Les også: Froome ønsker å satse på Touren de sju neste sesongene
Les også: Tour-direktøren: – Det blir Team Sky mot resten av verden

Se intervju med Froome øverst i artikkelen

– Jeg er en underdog
Team Sky kommer til å få tøff konkurranse fra flere lag. BMC har sterke kort i både Cadel Evans og Tejay van Garderen. Saxo-Tinkoff setter sin lit til Alberto Contador, mens ryttere som Alejandro Valverde, Joaquin Rodriguez og Jurgen van den Broeck nok vil gi Froome kamp om trøyen.

I et intervju med Cyclingnews dysser derfor fjorårets andremann i sammendraget ned forventningene rundt Sky og sin egen person.

– Vi kommer til å få konkurranse fra lag med store ryttere og ledere. Vi må heller ikke glemme Movistar siden de har Quintana og Valverde, sier han.

Froome ser på de andre sammenlagtkanonene som mer meritterte, og regner derfor seg selv som en underdog.

– Jeg er kanskje fortsatt en underdog i forhold til dem. Jeg har ennå ikke vunnet en «Grand Tour». Jeg har ledet Vueltaen, men er nok fortsatt litt fersk antar jeg, sier han.

Les også: Spår Boasson Hagen i gul trøye etter fjerde etappe
Les også: Her er de bekreftede Tour de France-lagene

Han innrømmer at han ikke liker å bli stemplet som favoritt.

– Det å bli stemplet som favoritt er ikke en rolle jeg er komfortabel med. Men jeg forstår at jeg er det med tanke på resultatene jeg har hatt i forkant av Tour de France. Men jeg er fullt klar over at med en gang vi ankommer Korsika, så har ikke de resultatene noe å si lenger, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Froome (Foto: Lionel Cironneau/Ap)
Froome (Foto: Lionel Cironneau/Ap)

Selvsikker
28-åringen presiserer likevel at han er selvsikker i forkant av Touren.

– Jeg er ganske selvsikker. Jeg har fått muligheten til å sette meg inn i rollen som favoritt i forkant av flere løp denne sesongen. Forhåpentligvis vil det bli nyttig og hjelpe meg til å vinne Tour de France for første gang. Det er målet mitt og hva jeg ønske å oppnå, sier han.

En av de mest krevende etappene under årets Tour er den 18. etappen. Da skal rytterne bestige Alpes d'Huez to ganger. Den drømmer Froome om å vinne.

– Den etappen er på grensen til å være sadistisk. Men det kommer til å være det store samtaletema i årets ritt, og jeg kan bare forestille meg hvordan det ville vært å vinne den. Det ville vært fantastisk, sier han.

Tour de France starter 29. juni. Tirsdag ble det klart at Lars Petter Nordhaug får sykle for Blanco. Fra før av er det klart at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen også vil bli å se på startstreken. Situasjonen rundt Thor Hushovd ventes å bli avklart i løpet av de kommende dagene.