kinnear_solbakken_1
kinnear_solbakken_1

Solbakken: – Du får ikke en større bombe i engelsk fotball i år

Ståle Solbakken mener Newcastle-fansen har all mulig grunn til å bekymre seg etter ansettelsen av Joe Kinnear.

Newcastle bekreftet tirsdag Fotball-Englands dårligst skjulte hemmelighet: Joe Kinnear er ansatt som klubbens nye sportsdirektør.

Fansen håpet nok i det lengste at det hele var en syk spøk, men noe enda sykere skjedde. Det var fullt alvor.

Mandag kveld stilte Kinnear opp i et intervju hos TalkSport, der han rakket ned på fansen som ikke ønsket at han skulle få en rolle i klubben.

– Jeg ble litt overrasket over reaksjonene. Vil de sette seg ned og diskutere med meg? Det er tullprat. Jeg aksepterer det ikke, så enkelt er det. Jeg er definitivt mer intelligent enn dem, det er et faktum, sa Kinnear, som også presterte å uttale navnet på flere av spillerne på særdeles underfundig vis.

Yohan Cabaye, ble for eksempel til Yohan Kebab.

– Får ikke en større bombe
Nå er dette mannen som skal forme Newcastles fremtid, og det imponerer ikke Ståle Solbakken. Han hadde Kinnear som manager da han spilte for Wimbledon.

– Jeg tror ikke du får en større bombe i engelsk fotball i år enn det, sier Solbakken på TV 2 Sport.

Se intervjuet i videovinduet over!

Han kan ikke skjønne noe annet enn at det er et godt forhold til Mike Ashley som gjør at han nå er ansatt i Newcastle.

– Det må være at han har en veldig god relasjon med eieren, jeg kan ikke se noen annen grunn, sier han.

– All mulig grunn til å bekymre seg
Solbakken har ingen tro på at Kinnear er rett mann til rett tid for Newcastle.

– Det han skal ha er at han er uredd og at har litt vinnerskalle. Han vil vinne fotballkamper og klarer å prente inn i noen spillerne sine at «dette er veien vi går, og det tror vi på». Samtidig er han veldig enkel i retorikken og vi kunne gå uker uten at vi så ham på treningsbanen.

– Han er en erketypisk engelsk manager, som regjerer litt med frykt. Men i denne rollen trenger du å være strateg. Er du sportsdirektør skal du bygge en klubb over tid, og med all mulig respekt så tviler jeg på at han er mannen til det. Intervjuet hans sier vel også litt. Newcastle-fansen har all mulig grunn til å bekymre seg, fortsetter Solbakken.

Så selv om Kinnear selv hevder han er mer intelligent enn Newcastle-fansen, så er ikke Solbakken i tvil om hvem han mener har grunn til å være oppskaket.

– Han har vært i Newcastle før. Han har vært på kant med fansen før. Tiden hans i Newcastle sist var ikke preget av suksess. Hvis du skal ha en mann som skal tegne klubbens fremtid og filosofi, som sportsdirektør skal, så kunne jeg nok klart å finne noen bedre enn Joe Kinnear, sier Solbakken,

Iskaldt forholdt
Han hadde selv et dårlig forhold til Kinnear da han var i Wimbledon.

– Det var iskaldt, sier Solbakken.

– Det skar seg mellom oss da han ba meg, som var sentral midtbanespiller, om å markere høyrekanten. I en pause skulle jeg, litt eplekjekt, forklare at det var en vanskelig kombinasjon. På vei mot taktikktavla fikk jeg beskjed om at jeg kunne gå rett i dusjen, og siden spilte jeg ikke. Det var slik det endte mellom oss, smiler Solbakken.