Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

Blanco bekrefter: Nordhaug er klar for Tour de France

Nå drømmer nordmannen om etappeseier.

Det har ligget i kortene lenge, og nå er det offisielt. Lars Petter Nordhaug sykler sommerens Tour de France for Blanco Pro Cycling Team.

– Det var mer som en lettelse, for jeg har vært i planene lenge men jeg fikk ikke klarsignal før i går. Jeg hadde blitt mer overrasket om jeg ikke hadde blitt tatt ut, men man vet jo aldri. Jeg visste jeg måtte prestere i Sveits rundt, hvis jeg hadde levert middelmådig der kunne de fort valgt en annen, sier Nordhaug til tv2.no.

Drømmer om etappeseier
Nordmannen skal først og fremst hjelpe kaptein Bauke Mollema til Tour-suksess.

– Vi har bygd laget rundt Bauke, sier sportsdirektør Nico Verhoeven.

Men Nordhaug har selvsagt også sine egne drømmer.

– Det er en drøm bare å komme dit, og det er selvfølgelig også en drøm å kunne få en etappeseier. Men det viktigste er å gjøre en god jobb for laget, og nå handler det bare om å komme i toppform, sier han.

– Nordhaug en joker på enkeltetapper
Og alt tyder på at Nordhaug kan få muligheter til å gå for en bruddseier dersom sjansen byr seg.

– Robert (Gesink) vil ha en relativt åpen rolle, men det forventes at han vil ta seg av Bauke i de tøffeste fjelletappene sammen med Laurens (ten Dam). Nordhaug og Boom er jokere på enkeltetapper, men forstår også hva det betyr å være hjelperytter. Bram (Tankink) er vår «road captain» og Maarten (Wynants) er en allrounder som har vist hva han kan i de store Tourene. Sep (Vanmarcke) og Tom (Leezer) formet et godt team med Bauke under Sveits rundt, og holdt ham unna trøbbel på vei mot fjellene, sier Verhoeven.

Les også: Nordhaug ser for seg jokerrolle i Tour de France: – Drømmesituasjon for meg

Mollema i form
Kaptein Mollema (26) ble nummer to sammenlagt i Sveits rundt, som ble avsluttet søndag.

– I Sveits rund viste Bauke at han er klar i måten han syklet på, og måten han ledet laget på. Ved siden av en god sammenlagtplassering ønsker vi også en etappeseier, sier Verhoeven.

Men det aller viktigste er at Mollema hevder seg godt fremme i sammendraget.

– Vi ønsker å få en god sammenlagtplassering for ham. Vi sikter på topp ti, men faktum er at vi enkelt og greit forsøker å få til en så fremskutt plassering som mulig, sier Verhoeven.

Her er Blancos Tour de France-lag:
Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants.

Sportsdirektører: Frans Maassen, Nico Verhoeven og Merijn Zeeman.