SIKRET VM DELTAKELSE: Mark Bresciano gir pannebrasken til Josh Kennedy et velfortjent kyss. (Foto: DANIEL MUNOZ, © DM/da)
SIKRET VM DELTAKELSE: Mark Bresciano gir pannebrasken til Josh Kennedy et velfortjent kyss. (Foto: DANIEL MUNOZ, © DM/da)

Her kysser han pannebrasken som sendte Australia til fotball-VM

Australia måtte slite lenge, men Joshua Kennedys 1-0-mål mot Irak i det 83. minutt sendte «Socceroos» til fotball-VM i Brasil.

Australia, Iran og Sør-Korea slår følge med Japan til neste års fotball-VM i Brasil etter at den asiatiske kvalifiseringen ble avsluttet onsdag.

Japan sikret førsteplassen i gruppen tidligere i måned, og Australia måtte slå jumbolaget for å hindre at Oman eller Jordan kunne ta seg forbi i en kamp som på grunn av den store tidsforskjellen ikke kunne spilles samtidig.

Les også: Japan VM-klar som første nasjon

ken (Foto: DAVID GRAY, © DG/da)
ken (Foto: DAVID GRAY, © DG/da)
Australia stanget mot gjesteforsvaret i regnværet helt til åtte minutter sto igjen. Da nikket Kennedy inn Mark Brescianos innlegg og ble dagens mann for Australia, fem minutter etter at han ble byttet inn for Tim Cahill.

De tre poengene sikret 2.-plassen for Australia, og kampen i Amman handler dermed bare om hvem som skal bli nummer tre og få sjansen i omspill.

Jordan må vinne for å passere Oman på tabellen.

I den andre gruppen kjemper tre lag om to VM-plasser. Sør-Korea møter Iran i en kamp mellom de to første på tabellen, og taperen kan bli passert av Usbekistan, som møter utslåtte Qatar.

Se målet og jubelscenene:

726011

Reza Ghoochannejhad ble matchvinner da Iran overraskende vant 1-0 borte mot Sør-Korea. Sørkoreanerne slår følge til sluttspillet takket være bedre målforskjell enn Usbekistan, som knuste Qatar 5-1 til liten nytte.

Sør-Korea misbrukte sjanse på sjanse i Ulsan, men fikk ikke ballen i mål. Dermed måtte de vente nervøst noen minutter på sluttsignalet i Tasjkent, der Usbekistan vendte 0-1 til storseier med fem mål den siste halvtimen. Til sist var det to mål for lite til å passere sørkoreanerne på tabellen.

Sør-Korea er VM-klar for åttende gang på rad.

(©NTB)