SPANIAJUBEL22
SPANIAJUBEL22

Spania vant U21-EM etter Thiago-hat trick

Norges overmenn banket Italia 4–2 i finalen.

Italia U21 - Spania U21 2-4

Se alle målene i videovinduet over

Spania vant U21-EM etter a de knuste Italia 4-2 i finalen tirsdag kveld. Spanjolene scoret allerede etter fem minutter, men da Italia utlignet 4 minutter etterpå var det mye som tydet på en jevn kamp.

Klasseforskjellen ble likevel mer og mer synlig utover kampen og et hat trick fra Thiago og en straffescoring av Isco sørget for at Spania kunne juble for at landets U21-gutter kopierte a-lagets seier mot Italia i EM 2012.

Og TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst mener Norge ga Spania bedre kamp enn hva Italia gjorde i finalen.

– Selv om det er en helt annen type kamp så vil jeg nesten si at spanjolene var mer overlegne her enn hva de var mot Norge. Selv om man kanskje følte at de hadde flere gir å gå på mot oss så er det en fjær i hatten. Vi ser her hvor gode Spania virkelige er, sier han.

To mål på ni minutter
Det gikk bare fem minutter av kampen før Spania ga Italia en enorm kalddusj. Alvaro Morata dro seg fri på venstrekanten og fikk lagt perfekt inn. Inne i boksen fikk kaptein Thiago en enkel jobb med å stange spanjolene i føringen.

Men Italia slo umiddelbart tilbake. Bare ni minutter var spilt da Ciro Immobile nydelig tok ned en pasning fra Matteo Bianchetti før han chippet ballen over David de Gea. Dermed sto det 1-1 etter ni minutter spilt.

726021

Spanjolene hadde ballen mest og etter 20 minutter var det duket for en ny enorm mulighet for Norges overmenn. Tello la ballen inn bak Koke som med hælen fikk sendt kula i retning Italias mål. Men Bardi bakerst hos Italia leverte en strålende redning.

Like etter var det Italias tur. Alessandro Florenzi holdt på å score et fantastisk mål. Angriperen tok nydelig imot en pasning fra Borini før han chippet den over en Spania-forsvarer og banket til på neste touch. David de Gea dro derimot frem en strålende redning og avverget italiensk ledelse.

Thiago-hat trick
Etter en halvtime spilt var Thiago nok en gang frempå for spanjolene. Barcelona-spilleren tok imot en ball fra Koke inne i 16-meteren før han banket den i mål.

726028

Åtte minutter senere ble Spania tildelt straffespark etter at Donati taklet Tello inne i Italias 16-meter. Thiago tok ansvar og sikret seg hattrick i EM-finalen.

726030

Isco-mål
Spania fortsatte å presse italienerne, og tjue minutter ut i den andre omgangen ble rødtrøyene tildelt enda et straffespark. Denne gangen fikk Isco prøve seg fra krittmerket. Malága-spilleren viste seg tilliten verdig og satte ballen iskaldt i mål.

Etter 79 minutter gikk derimot Italia i angrep. Fabio Borini spilte vegg med Lorenzo Insigne før han banket ballen ned i de Geas venstre hjørne. En flott scoring av Liverpool-spissen.

Men nærmere kom ikke Italia. Dermed kunne Spania juble for en overlegen seier i U21-EM. Laget har gått ubeseiret gjennomturneringen med en målforskjell på 12-2.

Barn tok seg inn på banen
På overtid tok det seg flere personer inn på banen. Til og med en liten unge sprang inn og fikk hilst på en av sine helter. Se episoden under.

726048