KinnearMontasje
KinnearMontasje

«Hatem Ben Afrie, Ammomobi og Yohan Kebab»

Joe Kinnear returnerer til Newcastle, men har ikke stålkontroll på alt som foregår.

Mike Ashleys gjerninger som styreformann i Newcastle ser ikke ut til å ha noen ende, og også hans seneste krumspring ser ut til å skape furore blant klubbens supportere.

Tirsdag ble det bekreftet på klubbens hjemmesider at eks-manager Joe Kinnear er hentet inn som ny sportsdirektør, et grep som ikke går upåaktet hen hos supporterne til «The Magpies», og et radiointervju Kinnear gjorde med TalkSport mandag styrker nok ikke hans allerede svake aksjer i nordøst.

Les også: Newcastles franske revolusjon: Supporterpuben skiftet navn fra The Strawberry til Le Fraise

Der anklaget han fansen som kritiserer ham for å snakke uten viten, og imponerte nok heller ingen med sin uttale av de fleste av Newcastle-spillernes navn.

Jeg er definitivt mer intelligent enn dem. Hvor har disse folkene vært? Har de vært på en annen planet?

– Jeg ble litt overrasket over reaksjonene. Vil de sette seg ned og diskutere med meg? Det er tullprat. Jeg aksepterer det ikke, så enkelt er det. Jeg er definitivt mer intelligent enn dem, det er et faktum, sa Kinnear.

66-åringen var manager for Newcastle mellom september 2008 og februar 2009, da han måtte gi seg på grunn av en hjerteoperasjon. Resultatene var dårlige, og klubben rykket ned fra Premier League i mai med spillerlegenden Alan Shearer som midlertidig manager. Mange Newcastle-supportere mente Kinnear hadde skylden for nedrykket, og de samme supporterne er derfor langt ifra lykkelige over at Kinnear nå returnerer til klubben i en sentral sportslig rolle.

– Hvis du ser på dagens managersituasjon og de siste sesongene, så har supporternes mening mye å si. Hvis ikke de er fornøyde med det som skjer får managerne sparken. Dessverre for dem har jeg aldri fått sparken i mitt liv. Jeg ser på hva jeg har oppnådd og tenker «hvor har disse folkene vært?», «har de vært på en annen planet?». Jeg har spilt i fem cupfinaler og vunnet dem alle, jeg har spilt over 400 kamper for Tottenham Hotspur, jeg har vært årets manager tre ganger og reist rundt om i verden som manager, sa Kinnear om fansens oppførsel.

Artikkelen fortsetter under bildet!

INGEN NEWCASTLE-LEGENDE: Joe Kinnear er langt ifra populær blant Newcastle-fansen. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
INGEN NEWCASTLE-LEGENDE: Joe Kinnear er langt ifra populær blant Newcastle-fansen. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Ser Newcastle-fansen nærmere på frasene Kinnear lirer av seg er det lett å skjønne at deres syn på mannen neppe blir forsterket. Faktasjekken hos godeste Kinnear virker nemlig ikke å være den beste. For selv om han riktignok har sikret seg titler som Tottenham-spiller (en FA-cup, to ligacuper, en UEFA-cup og en Community Shield) fikk han kun i underkant av 300 kamper for klubben. I tillegg har han kun blitt årets manager en gang, som Wimbledon-sjef i 1994.

I intervjuet hevdet han også at han aldri hadde fått sparken som manager, selv om han vitterlig måtte gå både i Luton og Nottingham. Han hadde dog en suksessfull perioden i Wimbledon. Der holdt han klubben i Premier League fra oppstarten i 1992 og frem til han gav seg av helsemessige årsaker i 1999.

Les også: Drillo del av engelsk fotballs verstingliste

Den virkelig farselignende delen av radiointervjuet startet ikke før Kinnear fikk spørsmål om spillerstallen, og spesielt uttalen på enkelte av spillernes navn var i beste fall vag.

– Har du sett mye av Newcastle de siste årene?

TILBAKE I NEWCASTLE: Joe Kinnear var manager for Newcastle i 2008/2009. Her blir han sendt på tribunen av Phil Dowd i FA-cupen mot Hull. (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
TILBAKE I NEWCASTLE: Joe Kinnear var manager for Newcastle i 2008/2009. Her blir han sendt på tribunen av Phil Dowd i FA-cupen mot Hull. (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

– Selvsagt. Jeg mener vi har noen fantastiske midtbanespillere. Tiote, Ben Arfa, Yohan Kebab (!) og Sissoko. Men vi mistet toppscoreren Demba Ba som gikk til Chelsea. Og så har du Sisi (!), som scoret åtte, og Cabaye og Hatem Ben Afrie (!) som hadde fire. Totalen var ikke så høy heller, så jeg tror vi trenger en profilert målscorer som kan komme inn og hjelpe Sisi, uttalte han.

Noen av spillerne som var i klubben under Kinnears forrige periode i 2008/2009 er fremdeles å finne på St. James' Park. Blant dem finner vi Tim Krul, som signerte for klubben så tidlig som i 2005, men likevel er en mann Kinnear hevder å ha hentet til de sort-og hvitstripede.

– Krul, jeg kjøpte ham. Shola Ammomobi (!) er der fremdeles. Galteirez (!) er der ennå. Steven Taylor, Perch, Ryan Taylor. Så det er mange spillere jeg kjenner, som er der fremdeles. Men hvis vi skal kjempe mot de beste må vi bli sterkere, sa 66-åringen.

Uttalelsene fikk Newcastle-spiller og Shola-lillebror Sammy til å tweete følgende: «Wow, si i hvert fall navnet mitt riktig».

Les også: Dette er Premier League-managerne som forsvant

Artikkelen fortsetter under!