KLARE FOR VALGSENDING: Jan-Erik Larsen, Mah-Rukh Ali, Tor Mikkel Wara, Arill Riise og Kristin Clemet. (Foto: Kjell Persen                )
KLARE FOR VALGSENDING: Jan-Erik Larsen, Mah-Rukh Ali, Tor Mikkel Wara, Arill Riise og Kristin Clemet. (Foto: Kjell Persen )

Stjernelag skal gi TV 2-seerne innsikt før valget

– Valgkamp er jul og nyttårsaften og påskefeiring og alt på en gang, sier en av entusiastene som skal kommentere valgkampen på TV 2.

TV 2 har sikret seg en trio med lang fartstid fra ulike deler av norsk politikk. De tre skal bidra under TV 2s omfattende valgdekning, som starter 18. august.

– Jeg tror det er en morsom jobb. Jeg gleder med veldig til å følge valgkampen for TV 2s seere og forsøke å bidra med mine analyser og mine kommentarer, og kanskje litt av mine erfaringer fra mange roller i norsk politikk gjennom mange år, sier Jan-Erik Larsen.

Larsen har vært Arbeiderparti-politiker i en årrekke. Han har vært en av statsminister Jens Stoltenbergs nærmeste rådgivere som statssekretær ved Statsministerens kontor. Larsen har også jobbet på Stortinget. Nå er han ansatt i rådgivningsselskapet First House.

Stor politisk bredde

Jan-Erik Larsen er en av tre eksperter som skal gi TV 2s seere innsikt i det som rører seg på den politiske scenen fram mot valget 9. september. De to andre er tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet og tidligere Frp-politiker Tor Mikkel Wara. I tillegg skal TV 2s politiske kommentator Stein Kåre Kristiansen bidra med analyser.

– For oss som er veldig glade i politikk og synes politikk er morsomt, så er valgkamp jul og nyttårsaften og påskefeiring og alt mulig på en gang. Og spesielt stortingsvalg, som det er hvert fjerde år, så er det noe som er gøy og noe som vi synes det er morsomt å få være en del av, sier Wara, som i dag jobber i First House.

18. august er det premiere på TV 2s valgmagasin, som sendes på hovedkanalen fra søndag til torsdag klokken 21.20. I tillegg blir det valgsending mandag til torsdag klokken 18 på Nyhetskanalen.

Tre dager i uken blir det partilederutspørring på Nyhetskanalen. Utspørringen starter klokken 16.

LES OGSÅ:– En festforestilling av en politisk debatt

– Har veldig gode politikere

Kristin Clemet har vært både stortingsrepresentant og statsråd to ganger. I dag leder hun tankesmien Civita.

Clemet tror hun kan gi leserne innsikt i hva som foregår i regjeringsapparatet, i Stortinget og bak lukkede dører på partikontorene.

– Jeg tror en ting som kanskje er litt viktig å lære bort og som jeg brenner for, er at det ikke bare er kynisme og spill, men at politikere har kommet inn i politikken fordi de brant for noe og trodde på noe, sier Clemet og fortsetter:

– Og selv om de også må drive litt spill og taktikkeri, så er det oppriktige og ærlige mennesker. Og spesielt i Norge har vi veldig gode politikere, og det å være med å formidle det tror jeg også kan være viktig.

KJETIL LØSET BLOGGER: Stabilt halvår på målingene

Alle tre er tydelige på hvor de står i det politiske landskapet. Det tror Jan-Erik Larsen kan være en fordel.

– Det er greit at alle vet hvor jeg står. Det er selvfølgelig ingen hemmelighet etter å ha hatt flere framtredende posisjoner på vegne av partiet mitt. Jeg har tenkt å kommentere både Arbeiderpartiet og de andre partiene, og jeg tror at summen av oss som skal være kommentatorer på TV 2 kan gi seerne et godt bilde av hvordan det tenkes både på den ene og den andre siden av sentrumsskillelinjen i norsk politikk, sier Larsen.

TV 2s VALGBLOGG: 12 ukers navlebeskuelse

Nye stemmer

Anne Weider Aasen, redaksjonssjef for TV 2s valgredaksjon, tror trioen kan gi valgkampen en ekstra dimensjon. Seerne vil få innsikt i hvordan valgkampen fungerer og hvordan partiene tenker.

– Dette er stemmer man ikke har hørt før. Nå får vi det fram i lyset, sier Anne Weider Aasen.

Se hvilke forventninger TV 2s eksperter har til valget: