Citylønn (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)
Citylønn (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)

Engelsk avis: Manchester City offer for hackespionasje fra Premier League-rival

... og de vet hvilken klubb som står bak spionasjen.

Manchester City skal ifølge the Mirror ha hentet inn eksperter på spionasje for å etterforske et innbrudd i klubbens databaser.

Avisen skriver at klubben har oppdaget at en ansatt hos en rivaliserende Premier League-klubb har hacket seg inn datasystemene som inneholder informasjon om hvilke spillere de er interessert i.

Journalisten bak historien, Steve Bates, skriver på sin Twitter-konto at City vet hvem som skal stå bak spionasjen, men at de av juridiske årsaker ikke kan offentliggjøre det.

Bates skal også selv ha kjennskap til hvilken klubb det er.

Det såkalt Scout7-programmet er basert på en onlinefunksjon og inneholder detaljer om alle spillere som klubben har en viss interesse i. Programmet er svært utbredt i internasjonal foball.

Klubben skal se svært alvorlig på hendelsen, da overgangsmarkedet er et viktig område å lykkes på for å få suksess på banen. Om konkurrenter får innblikk i hvilke spillere som klubben vil hente kan det gjøre en overgang unødvendig vanskelig.

Det sies at overgangene til Fernandinho og Jesus Navas ble gjort hurtigere enn normalt på grunn av det som har potensiale til å bli en hackeskandale med store ringvirkninger for klubben som stod bak hackingen.

Les også: Pellegrini med stikk til konkurrentene i sitt første intervju som City-sjef

Etterforskerne som Manchester City har hentet inn skal gjøre et forsøk på å slå fast hvem som står bak hackingen, men også hvordan det kunne skje.

Administrasjon og styre i den styrtrike klubben er opprørt over situasjonen, og direktørene Txiki Begiristain og Ferran Soriano blir fortløpende oppdatert på situasjonen.