FORNØYD: Aleksander Kristoff mener Sveits rundt, der han vant den femte etappen, var en meget god generalprøve. (Foto: AP/Peter Klaunzer)
FORNØYD: Aleksander Kristoff mener Sveits rundt, der han vant den femte etappen, var en meget god generalprøve. (Foto: AP/Peter Klaunzer)

Kristoff fikk Tour-svarene han ønsket

– Jeg er der jeg skal være, sier spurteren etter Sveits rundt.

Alexander Kristoff er i perlehumør før den siste oppkjøringen mot Tour de France. Bronsevinneren fra OL har toppformen rett rundt hjørnet.

– Jeg er der jeg skal være. Mitt mål var en etappeseier i Sveits rundt. Det oppnådde jeg, sier Kristoff til NTB etter søndagens avslutning på Tour de Suisse.

Der gjennomførte han en hard tempo med en meget tøff stigning de siste elleve kilometerne.

Nå venter en uke med restitusjonstrening. Så kjører Kristoff NM.

– Det rittet betyr noe fordi man kan sikre seg en nasjonal drakt som blir lagt merke til internasjonalt det neste året. Tour de France er sommerens store mål. Jeg føler at alt er som det skal. Jeg håper vi blir så mange nordmenn som mulig med. Da har vi litt å snakke om før og under etappene. Tre uker er lenge, sier Kristoff.

Portugisisk seier

SEIERHERRE: Rui Alberto Costa (Movistar) vant Sveits rundt. (Foto: PETER KLAUNZER/Ap)
SEIERHERRE: Rui Alberto Costa (Movistar) vant Sveits rundt. (Foto: PETER KLAUNZER/Ap)
Portugiseren Rui Costa vant Sveits rundt etter å ha vunnet den avsluttende tempoen.

Den startet 513 meter over havet. Målgang lå på 1383 moh. Stigningen var markant de siste elleve kilometerne. Costa tålte påkjenningen best.

Mathias Frank klarte ikke å beholde ledelsen på 13 sekunder han hadde før siste dag. Han tapte nesten to minutter til portuigseren på etappen.

Det anerkjente sykkelnettstedet kalte temporittet til Costa for en «perfekt prestasjon». Det er andre året på rad at portugiseren vinner etapperittet.

Rittet var den siste store testen før Tour de France som starter i slutten av juni.

Lars-Petter Nordhaugs lagkamerat Bauke Mollema endte som nummer to i sammendraget, etter tredjeplass på den avsluttende tempoen. Han var 1.02 bak vinneren til slutt, og passerte Roman Kreuziger på den siste etappe.

Nordhaug nummer 27
Nordhaug syklet et godt etapperitt og viste gryende Tour de France-form, til tross for at han ble nummer 117 og tapte ni minutter på den avsluttende tempoeetappen. I sammendraget ble han nummer 27.

Les også: Nordhaug ser for seg jokerrolle i Tour de France: – Drømmesituasjon for meg

Alexander Kristoff og Gabriel Rasch var de to andre norske deltakere i Sveits. De havnet langt bak i sammendraget, men førstnevnte syklet en god tempo og ble nummer 49.

Rasch avsluttet med 85.plass, det samme som han ble på i sammendraget.

Kristoff vant den femte etappen. (©NTB/TV 2 Sporten)