MARCO DUELL: Nederlands Marco van Ginkel i duell med Tysklands Marco Reus i en privatlandskamp i 2012. Nå er førstnevnte klar for Chelsea. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
MARCO DUELL: Nederlands Marco van Ginkel i duell med Tysklands Marco Reus i en privatlandskamp i 2012. Nå er førstnevnte klar for Chelsea. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Sjekk søndagens fotballrykter: – Manchester United snyter Chelsea for midtbanestjerne

Mens Real Madrid-legende mener Gareth Bale bør tvinge gjennom en overgang fra Tottenham. Få med deg ryktebørsen!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten fortsetter å levere overgangsrykter gjennom sommeren.

Silly Season er for mange høydepunktet i fotballåret. Dette er tiden hvor favorittlaget ditt blir koblet til verdensstjerner, uavhengig om det har rot i virkeligheten eller ikke.

En av de mest omtalte spillerne på ryktebørsen denne uken er Robert Lewandowski. Borussia Dortmund-spissen har i løpet av en uke både vært linket til Chelsea og «presentert klar for» Manchester United, og nå skal også Manchester City ha kastet seg inn i jakten på polakken. The Sun melder i hvert fall at Manuel Pellegrini og de lyseblå skal være klare med et bud på rundt 230 millioner kroner og en ukelønn på rundt 1,9 millioner kroner, men at de skal ha blitt fortalt at spissen fremdeles ønsker seg til Bayern München.

Les også: – Mourinho går for Lewandowski
Les også: – Manchester United presenterte Lewandowski

Borussia
  Dortmunds Robert Lewandowsk (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Borussia Dortmunds Robert Lewandowsk (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Gareth Bales potensielle overgang fra Tottenham til Real Madrid er en annen som har figurert oftere enn de fleste på ryktebørsen den siste tiden. Nå er siste kapittel ifølge The Mirror at Real Madrid-direktør Zinedine Zidane skal ha uttalt at waliseren bør be om en overgang bort fra White Hart Lane-klubben for at overgangsprosessen skal gå raskere.

En mann som kan være på vei inn portene i Nord-London er brasilianske Paulinho. Corinthians-stjernen har vært linket til Andre Villas Boas' lag lenge, men ifølge Goal har sør-amerikanerne ennå ikke fått noen bud på midtbanespilleren. Inter, Roma og Sjakhtar Donetsk skal også være svært interesserte i 24-åringen.

James McCarthy kan også bli Tottenham-spiller i løpet av sommeren. Wigans midtbanespiller følger trolig ikke klubben til Championship, men det er heller ikke sannsynlig at de får nærmere 190 millioner kroner for ham, slik Sunday Times melder at deres angivelige prisforlangende skal ligge på. Arsenal, Manchester City, Newcastle og Southampton skal også være interesserte, mens Liverpool på et tidligere stadium skal ha fått avslått et bud.

Luis Suárez' fremtid er også høyst usikker. Det siste nå skal være at Liverpool-spissen ber klubben om å lytte til hans ønsker, ifølge Marca. Sky Sports siterer uruguayaneren på blant annet følgende: – Jeg har kontrakt med klubben, men hvis jeg en dag vil signere (for en annen klubb, red.anm.) vil Liverpool høre på tilbudet som de gjør med andre spillere. De må bli enige med andre lag, men spillerens ord, i dette tilfellet mine ord, er viktige. Hvis du trenger et skifte bør du høre på klubben.

suarez
suarez

At Nederlands U21-stjerne Marco van Ginkel virker å være på vei til England synes klart. Chelsea har lenge beundret midtbanemannen, men nå ser det ut til at de blå får kamp om 20-åringens tjenester. Manchester United-sjef David Moyes skal nemlig ifølge Sunday Express være villig til å sikre seg Vitesse-spilleren for 130 millioner kroner. De røde djevlenes problem er at Chelsea har en samarbeidsavtale som tilsier at de har førsteretten på spilleren.

Les også: Dette er Premier Leagues Bosman-lag
Les også: Pellegrini med stikk til konkurrentene i sitt første intervju som City-sjef

Gabon-spissen Pierre-Emerick Aubameyang ble historisk da han lørdag som første spiller noensinne i afrikansk VM-kvalifisering scoret et hat trick av straffespark i 4-1-seieren over Niger, og nå kan Saint-Etienne-spissen være på vei til engelsk fotball. Arsenal og Newcastle har vært linket tidligere, og denne gang er det evig spissjagende Tottenham som skal stå klare med et bud på rundt 90 millioner kroner. Mannen som scoret 21 ganger for Saint-Etienne forrige sesong skal også være en aktuell mann for hardtsatsende Monaco, ifølge The Mirror.

Pierre-Emerick-Aubameyang
Pierre-Emerick-Aubameyang

Metro melder at Valencias Roberto Soldado skal ønske seg til England denne sommeren. Spissen har gjort det meget godt i spansk fotball, og scoret 30 mål på 46 kamper forrige sesong. Som alltid når spisser linkes til øyriket er Tottenham nevnt, men kanskje kan også Chelsea være en aktuell klubb? Tidligere i uken uttalte nemlig Soldados landsmann og Chelsea-back Cezar Azpilicueta at Soldado ville passe perfekt i England.

Les også: Derfor gikk det galt for England: – Vi trodde ikke de andre lagene var så gode
Les også: Ingen klubb i verden betaler spillerne sine bedre

En internasjonal stjerne som kan være på vei bort fra Premier League er Yohan Cabaye. Monaco skal være klare med 215 millioner kroner for midtbanespillerens tjenester, men skal en tro The Independent er i hvert fall ikke franskmannen i hjemlandet for å gjennomgå medisinsk test, slik rykter i fransk media ville ha det til.

For første gang i historien får vi et helwalisisk oppgjør i Premier League kommende sesong, og nå kan nyopprykkede Cardiff og fjorårets ligacupvinner Swansea se ut til å utkjempe sin første kamp allerede i sommermånedene. Kampen står om Lyon-spiss Bafetimbi Gomis, og ifølge Sunday Mirror skal begge klubber stå klare med drøye 110 millioner kroner.

Darren_Bent_901552i (Foto: Anthony Devlin)
Darren_Bent_901552i (Foto: Anthony Devlin)

Samme avis melder at Newcastle skal være svært interesserte i å sikre seg Aston Villas Darren Bent. Spissens dager på Villa Park er så å si garantert over, men hans høye lønn vil trolig være en bremsekloss i eventuelle forhandlinger med St. James' Park-klubben.

Hull er klare for comeback i Premier League, og i den forbindelse trenger de en ny keeper. Steve Bruce har nemlig ikke råd til å kjøpe Fulham-keeper David Stockdale, som imponerte på utlån hos tigrene forrige sesong. Nå skal blikket være rettet mot skotske Allan McGregor, og ifølge The Sun kan Besiktas-keeperen være klar for den nyopprykkede Premier League-klubben i løpet av 48 timer. Daily Mail melder dog at det er Manchester City-reserve Costel Pantilimon som skal stå øverst på Bruces ønskeliste.

Les også: Messi beskyldes for skattejuks
Les også: Stefan Johansen linkes til Everton: – Naturlig med spekulasjoner