Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Nyland storspilte da Spania slo Norge: – Den beste kampen i min karriere

EM-eventyret er over for de norske U21-guttene.

Spania U21 3-0 Norge U21

Norge er ute av U21-EM etter at de tapte 3–0 mot Spania. Våre menn fikk det som forventet tøft mot de spanske ballartistene og klarte ikke å komme til mange sjanser.

Rodrigo sendte spanjolene i føringen på overtid av den første omgangen, mens stortalentet Isco doblet ledelsen tre minutter før slutt. På overtid fastsatte måltyven Álvaro Morata resultatet til 3–0.

– Det var en veldig tøff første omgang. Da gikk det fort og vi slet med å henge med og henge sammen. Det kom seg litt utover i omgangen, men totalt sett er vi heldige som holder nullen så lenge. Forferdelig irriterende at vi får den i fleisen like før pause. Men vi gjør noen bytter som fungerer veldig bra, og de tingene vi gjør etter pause er jeg stolt av. Jeg synes vi er klart bedre enn Spania frem til de får 2-0, sier trener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sporten like etter kampen.

Se sammendrag øverst i saken!

Kaptein Stefan Strandberg var mannen som kunne utlignet for Norge.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne. Vi sliter i første omgang. Spania er et ekstremt godt lag, men utover i andre omgang er vi fullt på høyde og til tider bedre enn verdens beste fotballag. Jeg synes vi skal være jævlig stolte over den andreomgangen vi klarer å diske sammen, sier han.

– Har aldri fått så mye på meg før
Ørjan Nyland sto som en levende vegg i det norske målet. Det holdt likevel ikke mot spanjolene.

– Dette var nok min beste kamp i karrieren. Det var stort. Vi var veldig nære. Nå er vi skuffet, men samtidig veldig stolte over det vi har gjort. For min del var det bra timing å få det til å stemme i en semifinale. Fint å vise hva man kan. Det blir gøy å mimre litt etter hvert.

Joshua King ble byttet ut etter første omgang, og er overbevist om at Spania kommer til å vinne hele mesterskapet.

– Vi tapte mot et bedre lag. De var mye bedre enn jeg trodde. Jeg kan vedde karrieren min på at Spania vinner hele EM. Enkelt og greit. I første omgang hadde vi ikke ballen. Det var frustrerende, men vi hevet oss etter pause.

– Mange spillere vil få tilbud
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er kalr på at Spania var det beste laget, men tror flere av de norske spillerne har gjort seg bemerket i utlandet.

– Det var en fortjent spansk seier. Ørjan Nyland holdt oss inn i kampen før pause med fantastisk keeperspill, men etter hvilen snudde det. Vi ble bedre og bedre og Spania mer og mer slitne. De levde farlig da vi fikk gode overganger og dødball og vi fikk muligheten. Jeg har ikke sett statistikken, men det må vel nesten ha vært overtall til Norge i ballbesittelse. Det er sjelden mot et spansk lag. Veldig mange av spillerne våre kommer til å få tilbud i tiden som kommer og da blir det viktig for karriereutviklingen deres å velge en klubb der de får spilletid og riktig liga i forhold til nivået de har inne slik at de kan ta det neste steget, sier han.

Nyland stengte buret
Spania startet kampen som forventet. Norge fikk knapt låne ballen og ble springende mellom de spanske stjernene. Etter sju minutter fikk den kanskje største stjernen av de alle Isco en god mulighet. Malága-spilleren fikk vendt opp på rundt atten meter og avsluttet. Skuddet gikk derimot like til side for målet til Ørjan Nyland.

Les også:Dette er stjernegalleriet som venter for U21-heltene

Samme mann var farlig frem på etter et kvarter. Supertalentet vendte bort Stefan Johansen inne i Norges 16-meter og banket til. Ørjan Nyland viste derimot klasse og fikk slått avslutningen over mål.

Etter 25 minutter kom omgangens største mulighet. Denne gangen fikk spanjolene avsluttet fra distanse. Returen endte til slutt hos Rodrigo som fyrte fra kloss hold. Nyland klarte likevel å få en hånd på ballen og slo den i stolpen og ut.

Se den enorme dobbeltsjansen under

725482

Scoret like før pause
Spania fikk enda en god mulighet like før pause, men nok en gang sto Ørjan Nyland i veien. På den påfølgende corneren fikk likevel Spania ballen i mål. Norge fikk ikke ryddet unna, og Rodrigo kunne dermed pirke ballen inn i det norske buret.

725494

Store norske sjanser
Norge startet den andre omgangen bra, og etter 53 minutter fikk Markus Henriken en enorm mulighet til sende Norge tilbake i kampen. Innbytter Håvard Nielsen kom seg fri på venstrekanten og fant en umarkert Henriksen inne i boksen. Avslutningen til AZ Alkmaar gikk derimot via en spanjol og over mål.

725501

Fem minutter før slutt fikk Stefan Strandberg en stor mulighet etter en dødball. Ballen endte hos Rosenborg-stopperen som satte ballen over fra kort hold. En enorm mulighet til å utligne for Norge.

Isco og Morata avgjorde
Like etter viste Spanias Isco hvordan det skulle gjøres. Midtbanespilleren fintet bort to norske forsvarere før han tuppet ballen i vinkelen med tåen. En flott scoring av Malaga-spilleren.

725514

Og nå så det ut til å ha løsnet for det spanske stjernegalleriet.

På overtid kom Real-Madrid-spilleren Álvaro Morata seg alene gjennom med Ørjan Nyland. Norges sisteskanse reddet det første forsøket, men returen fikk Spania-spissen lurt inn fra spiss vinkel.

Dermed gikk det som mange hadde forventet. Spania er klar for finale mens Norge må ta til takke med en meget sterk bronsemedalje.

Slik startet Morge:

Norge 4-4-3: Ørjan Håskjold Nyland–Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad–Stefan Johansen, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem–Joshua King, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget.