Borussia Dortmunds Robert Lewandowsk (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Borussia Dortmunds Robert Lewandowsk (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Sjekk lørdagens fotballrykter: – Mourinho går for Lewandowski

Mens to klubber i Nord-London krangler om David Villa. Få med deg ryktebørsen!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten fortsetter å levere overgangsrykter gjennom sommeren.

Silly Season er for mange høydepunktet i fotballåret. Dette er tiden hvor favorittlaget ditt blir koblet til verdensstjerner, uavhengig om det har rot i virkeligheten eller ikke.

At nyansatte Chelsea-manager José Mourinho ønsker å selge David Luiz er blitt nevnt i denne spalten noen ganger. Ingen vet hvor seriøst det er, men det er ikke til å stikke under en stol at den tidligere Benfica-forsvareren ikke er prototypen på en Mourinho-stopper. Men om det blir klubbskifte finnes det klubber som ønsker å signere brasilianeren. Daily Mirror skriver lørdag at styrtrike Paris Saint-Germain ønsker å forsterke midtforsvaret og de ser for seg en brasiliansk stopperduo. Thiago Silva er allerede i klubben og det er ingenting som tyder på at PSG ikke ønsker å signere et halvt dusin fotballspillere også denne sommeren.

INGEN MOURINHO-FAVORITT: Jose Mourinho ønsker visst å selge David Luiz dersom han blir Chelsea-manager. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)
INGEN MOURINHO-FAVORITT: Jose Mourinho ønsker visst å selge David Luiz dersom han blir Chelsea-manager. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)

Men det er ikke bare salg som står i hodet på Mourinho. Det ryktes at Chelsea har gått ut av den pågående budkrigen om Napoli-spiss Edinson Cavani fordi summen er blitt for høy. Nå vender den portugisiske manageren snuten mot Robert Lewandowski. Polakken var brennhet på tampen av forrige sesong og scoret fire mål mot nettopp Mourinho og hans Real Madrid i semifinalen i Champions League. Metro skriver at Borussia Dortmund ønsker ikke å selge spissen, og Bayern München er iallefall utelukket som neste stasjon. Uansett er Mourinho er på spissjakt denne sommeren all den tid han ikke har tro på at Fernando Torres eller Demba Ba skal banke inn over 20 mål i Premier League kommende sesong.

Les også: Dette er Premier Leagues Bosman-lag
Les også: Joshua King: – de Gea skal huske navnet mitt etter kampen

Express skriver at Arsenal og Tottenham krangler om hvem som skal få kjøpe David Villa. Begge klubbene ønsker å signere verdensmesteren fra Spania, men nå får de motbør fra Barcelonas president. Sandro Rosell gikk i går ut for å dementere ryktene om Villas Barcelona-exit.

– Fram til noen sier noe annet er David Villa Barcelona-spiller, var presidents noe milde utspill.

Arsenal later å være på spissjakt og også Gonzalo Higuaín er blitt nevnt hyppig i forbindelse med en mulig overgang til Emirates siden han annonserte at han forlater Real Madrid denne sommeren. The Guardian rapporterer lørdag morgen at Arsene Wenger håper at offentliggjøringen av Carlo Ancelotti som ny Real Madrid-trener framskynder prosessen med å signere argentineren.

SKAL, SKAL IKKE: Gonzalo Higuain kan bli værende i Real Madrid. Eller han kan dra til Arsenal.
SKAL, SKAL IKKE: Gonzalo Higuain kan bli værende i Real Madrid. Eller han kan dra til Arsenal.

Spissplassen er ikke den eneste posisjonen André Villas-Boas ønsker å forsterke. Mirror rapporterer lørdag at Corinthians-spiller Paulinho er i klubbens søkelys, og den høye prisen det ble rapportert at Inter ønsket for Freddy Guarin har fått Spurs til å se andre steder.

I går ble Manuel Pellegrini (endelig) formelt ansatt som ny Manchester City-manager. Prosessen har tatt tid, men til slutt kunne klubben annonsere deres nye manager. Det har selvsagt ført til rykter om hva som skal skje på Etihad de kommende ukene. Aleksander Kolarov kom til City i 2010, men har slitt med å få spilletid siden han konkurrerer med Gael Clichy. Den tidligere Arsenal-backen får spille de viktigste kampene og har dermed henvist Kolarov til benken eller i verste fall tribunen. 27 år gamle Kolarov ønsker regelmessig spilletid og det ser han ut til å få i Inter kommende sesong. Kolarov har to år igjen av sin nåværende kontrakt, men håper ifølge Talksport at den tidligere italienske storheten ønsker å kjøpe ham ut av avtalen.

Men det skjer mer på Etihad. Ifølge Daily Mail ønsker City å hente Stefan Radu. Lazio-forsvareren er anvendelig og kan spille både stopper og venstreback. Signeringen av Radu vil gjøre det mulig å selge både Joleon Lescott og nettopp Kolarov. Galatasaray blir nevnt som den neste arbeidsgiveren til Lescott.

Les også: Derfor gikk det galt for England: – Vi trodde ikke de andre lagene var så gode
Les også: Ingen klubb i verden betaler spillerne sine bedre

Den seriøse avisen The Telegraph skriver at Liverpool-manager Brendan Rodgers er svært interessert i den armenske midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan. 24 år gamle Mkhitaryan er ett av kontinentets mest spennende navn og Rodgers ser ut til å stikke av med signaturen - til tross for at det ikke skal spilles Champions League-fotball på Anfield kommende sesong. Midtbanespilleren er Rodgers' førstevalg på innkjøpssiden denne sommeren.

Lionel Messi, Henrik Mkhitaryan (Foto: GLEB GARANICH/Reuters)
Lionel Messi, Henrik Mkhitaryan (Foto: GLEB GARANICH/Reuters)

Les også: Messi beskyldes for skattejuks
Les også: Stefan Johansen linkes til Everton: – Naturlig med spekulasjoner