wallberg
wallberg
SLÅTT UT: Frida Wallberg (t.h) ble slått ut av australske Diana Prazak på hjemmebane. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)
SLÅTT UT: Frida Wallberg (t.h) ble slått ut av australske Diana Prazak på hjemmebane. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)

Potensiell Brækhus-motstander fikk hjerneblødning i knock out-tap

Familie og venner våker over Wallberg – som håpet å utfordre Cecilia Brækhus.

Av Sander Smørdal
og Christian Sønsteby

Situasjonen er svært dramatisk for den svenske boksestjernen Frida Wallberg som fredag ble slått knockout av australske Diana Prazak. Wallberg ble liggende med store smerter og måtte ha oksygentilførsel før hun ble båret ut av ringen foran øynene på et sjokkert publikum.

Hun ble fraktet ut av stadion på båre og kjørt direkte til sykehus, og nedslagningen var så stygg at flere av tilskuerne tok til tårene.

På Karolinska universitetssjukhuset i Solna ble det raskt klart at tilstanden til Wallberg var svært alvorlig: Det bar nemlig rett inn på operasjonssalen, hvor hun i all hast ble operert for hjerneblødning.

– Hun var bevisstløs hele veien til sykehuset. Dette er et helvete, sier samboeren Robert Stridsberg til Expressen.

Lørdag morgen ligger hun ifølge Expressen fortsatt i respirator. Legen som var til stede i ringen oppfattet aldri alvoret i situasjonen, ifølge Wallbergs trener William Nguesseu.

– Jeg er veldig skuffet over matchlegen. Han håndterte dette katastrofalt, sier han til Expressen.

Pårørende og venner har i løpet av natten samlet seg på sykehuset.

– Hun er operert. De har åpnet hjernen hennes for å drenere ut blod. Frida ligger i respirator. Hun må ha hjelp til å puste fordi hun er lagt i et kunstig koma. Det kan være legene prøver å vekke henne i løpet av lørdagen, skriver Stridsberg i en pressemelding.

Wallberg åpnet kampen best og hadde en klar poengledelse etter fem runder. Men i den åttende runden ble hun slått ut, og dermed overtok Prazak VM-beltet hennes i World Boxing Council (WBC).

Kampen gikk i super fjærvekt.

– Det er ikke noe bra at kamper ender på denne måten. akkurat nå føler jeg ikke at jeg har vunnet noen ting, sa Diana Prazak etter kampen. Nederlaget var Wallbergs første på 12 kamper.

Den svenske jenta har vært svært ivrig på å få en kamp mot Cecilia Brækhus som bokser i weltervekt og altså er mye større og tyngre enn Wallberg.

Cecilia Brækhus, som selv satt ringside og fulgte skrekkmatchen, ville ikke avvise at en slik kamp var aktuell overfor TV 2 Sporten.

Les også: Sauerland bygger videre på Brækhus-suksessen

Sauerland hadde før fredagens ikke gitt opp å få en norsk-svensk duell på svenskegrensen allerede denne høsten. Nå spørs det om ikke den kampen er lagt på is.

– Hun har ingen fremtid i bokseringen etter dette. Jeg tror hun aldri mer kommer til å bokse, sier Aftonbladets ekspert Roger Pettersson.

(TV 2/NTB)