Film: Terminator, Arnold Schwarzenegger
Film: Terminator, Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger klar for «Terminator 5»

He'll be back.

Av Tore Waskaas

Arnold Schwarzenegger (65) har takket ja til å bli med i «Terminator 5». Dette blir Schwarzeneggers første «Terminator»-film siden 2003.

– Jeg er veldig glad for at filmstudioet vil at jeg skal være med i «Terminator 5» og være Terminator/T-800. Vi starter innspillingen i januar, sier Schwarzenegger ifølge Empire Online.

Schwarzenegger har vært meget aktiv på filmfronten etter hans to perioder som Californias guvernør fra november 2003 til januar 2011. I tillegg til tre filmer de siste tre årene, er han ifølge IMDb involvert i syv kommende filmer, inkludert «Terminator 5».

Den femte «Terminator»-filmen er skrevet av Patrick Lussier og Laeta Kalogridis, og Hollywood-rykter sier at søskenparet Megan og David Ellison skal produsere.

Kassasuksesser

Basert på tidligere tall, er det stor sannsynlighet for at «Terminator 5» vil bli en økonomisk suksess.

Den første «Terminator»-filmen fra 1984 hadde budsjett på 6,4 millioner dollar og håvet inn 78 millioner dollar. «Terminator 2» fra 1991 hadde et betydelig større budsjett, rundt 100 millioner dollar, men kasserte til gjengjeld inn nesten 520 millioner dollar. Arnolds tredje «Terminator»-film i 2003 kostet mellom 170 og 200 millioner dollar å lage, men inntektene ble på 433 millioner dollar.

Den fjerde «Terminator»-filmen fra 2009 var ikke Schwarzenegger med i. Da var det Roland Kickinger som tok rollen. Filmen hadde budsjett på 200 milloner dollar og tjente 371 millioner dollar.