STJERNELAGET: Foran fra venstre: Iker Muniain, Alberto Moreno, Isco, Martin Montoya og Thiago.
Bak fra venstre: David De Gea, Cristian Tello, Marc Bartra, Asier Illarramendi, Iñigo Martinez og Rodrigo. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
STJERNELAGET: Foran fra venstre: Iker Muniain, Alberto Moreno, Isco, Martin Montoya og Thiago. Bak fra venstre: David De Gea, Cristian Tello, Marc Bartra, Asier Illarramendi, Iñigo Martinez og Rodrigo. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Dette er stjernegalleriet som venter for U21-heltene

Isco, Thiago Alcantara og David de Gea er bare noen av stjernene på Spanias U21-himmel.

Se Spania-Norge på TV 2 Zebra kl. 17.30 lørdag

Spania kom til Israel som store favoritter til å vinne EM.

Med spillere som Isco, Thiago Alcantara og David de Gea så har de et stjernegalleri som de fleste av de norske spillerne bare har sett på TV.

I sedvanlig spansk tiki-taka-stil, har de holdt på ballen og knapt latt motstanderne låne den i sine tre første kamper.

Hvilte de fleste mot Nederland
Trener Julen Lopetegui gjorde en endring på laget fra åpningskampen mot Russland til kampen mot Tyskland. Koke erstattet Iker Muniain.

Men da semifinaleplassen var sikret, ble de fleste hvilt mot Nederland.

Bare de Gea, Iñigo Martinez, Thiago Alcantara og Isco har startet alle tre kampene.

Se nytt #U21Shalom: Hvem har best draget på damene?

Artikkelen fortsetter under bildet.

STJERNEN: Isco er trolig Spanias aller største stjerne. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
STJERNEN: Isco er trolig Spanias aller største stjerne. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Overraskelsen har vært Real Madrid-spissen Alvaro Morata. Han spilte ingen av kvalifiseringskampene, og kom inn som innbytter og ble matchvinner i de to første kampene. Han scoret også da han spilte fra start mot Nederland.

Les også: Tror ekstra hviledag gir norsk semifinalefordel
Les også: Skullerud om Spania i semifinalen: – Jeg er ikke skremt

Tror på få endringer
Lars Sivertsen tror Norge møter stort sett samme lag som Spania startet med i de to første kampene.

– Muligens de bytter på spissplassen. Morata har forsåvidt spilt seg inn. Han er også en litt annen spisstype enn det Rodrigo er. Og de kan trenge en mann som kan være litt motvekt til alle kortpasningsspillerne, mener han.

Spania har store kvaliteter fremover på banen, men bakover er ikke motstanden like skremmende for Norge. I backrekken er det kun Real Sociedad-stopperen Iñigo Martinez som holder virkelig høyt nivå. Stopperkollega Marc Bartra holder ikke samme nivå. Det gjør det norske spissvalget interessant.

– Det er argumenter både for Joshua King og Marcus Pedersen. Det blir en kamp hvor Spania har ballen og da kan det være fint å ha King til å true bakrommet. Men samtidig kan Pedersen skape mye trøbbel for dem med sin store arbeidsinnsats når Spania har ballen, sier Sivertsen.

Få oversikt: Slik ser du Prøve-VM på TV 2

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPANSK JUBEL: Alvaro Morata (2 f.h.) har scoret i samtlige tre kamper i EM. (Foto: JACK GUEZ/Afp)
SPANSK JUBEL: Alvaro Morata (2 f.h.) har scoret i samtlige tre kamper i EM. (Foto: JACK GUEZ/Afp)

SPANIAS TROPP:
1. David de Gea - Manchester United
Et soleklart førstevalg i målet. Kom fra Atletico Madrid sommeren 2011. Fikk en del kritikk i sin første sesong i Premier League, og ble også utfordrert om plassen av Anders Lindegaard. Men forrige sesong var han en av Premier Leagues beste spillere. Har stått alle tre kampene så langt.

2. Martin Montoya - Barcelona
Høyreback som har fått mer og mer tillit for Barecelona denne sesongen. Har vist seg som en fullgod erstatter de gangene Dani Alves har vært ute med skade. Spilte Spanias to første kamper, men fikk hvile mot Nederland.

3. Asier Illarramendi - Real Sociedad
En veldig spennende spiller som var svært sentral i Real Sociedads sterke sesong. En defensiv midbanespiller, som også har en eminent teknikk. Har vært en av Spanias aller beste spillere så langt i mesterskapet. Er blitt nevnt som aktuell for Arsenal. Spilte samtlige 90 minutter mot Russland og Tyskland, men startet på benken mot Nederland.

4. Nacho - Real Madrid
Venstreback som fikk sin Real Madrid-debut i 2011, men som bare har fått ti kamper for de kongelige fra Madrid. På benken i de to første kampene, men fikk 90 minutter i nedsablingen av Nederland. Starter nok på benken mot Norge.

5. Marc Bartra - Barcelona
I likhet med sin lagkamerat fra Barcelona så fikk Bartra hvile mot Nederland. Er trolig tilbake i midtforsvaret mot Norge. Debuterte for Barcelona som 19-åring, men har bare fått tolv kamper i Primera Division. Spilte begge semifinalene i Champions League mot Bayern München.

6. Iñigo Martinez - Real Sociedad
Kanskje Spanias største forsvarstalent. Og en av de viktigste spillerne for dette spanske laget. Har spilt samtlige 270 minutter så langt i mesterskapet. Scoret sitt første ligamål da han skjøt fra egen banehalvdel mot Athletic Bilbao i 2011. Han gjorde det samme mot Real Betis halvannen måned senere. Martinez var også med i Spanias OL-tropp i London. Er ønsket av Barcelona.

7. Sergio Canales - Valencia
Stortalentet som debuterte for Racing Santander som 17-åring. Gikk til Real Madrid, men fikk aldri sjansen i Santiago Bernabeu. Han gikk på lån til Valencia, og til tross for at han pådro seg en alvorlig kneskade så benyttet de seg av kjøpsopsjonen de sikret seg da de lånte ham. Er på vei tilbake til godt, gammelt nivå, men har bare et innhopp mot Russland så langt i EM.

8. Koke - Atletico Madrid
Et arbeidsjern på midtbanen som til tross for sin unge alder har vært fast inventar hos Atletico Madrid i to sesonger. Kom inn som innbytter i åpningskampen mot Russland, og spilte samtlige 90 minutter mot Tyskland. Også han ble hvilt mot Nederland.

9. Rodrigo - Benfica
Måltjuv, født i Brasil, som scoret elleve mål på ni kamper i kvalifiseringen til mesterskapet. Men i Israel har han foreløpig til gode å finne veien til nettmaskene. Ble byttet ut mot både Russland og Tyskland, og sto over kampen mot Nederland. Fikk aldri sjansen i Real Madrid og dro over grensen til Portugal, hvor han har vært en stor suksess i Benfica.

10. Thiago Alcantara - Barcelona
Har også brasilianske aner, men i motsetning til Rodrigo er han født i Spania. Hans far Mazinho ble verdensmester med Brasil i 1994. Men i motsetning til sin far, som var en defensiv midtbanespiller, så er Thiago Alcantara en slepen playmaker. Debuterte for Barcelona som 18-åring, men har ennå ikke klart å spille seg til en fast plass i stjernegalleriet. Kan være på vei bort fra klubben i sommer, og er på flere storklubbers ønskeliste. Lagets kaptein, som har startet alle tre kampene så langt.

ØNSKET I REAL MADRID: Real Madrid prøvde å lure Thiago Alcantara fra Barcelona.
ØNSKET I REAL MADRID: Real Madrid prøvde å lure Thiago Alcantara fra Barcelona.

11. Cristian Tello - Barcelona
Driblefant som først fikk sin første La Liga-kamp for et drøyt år siden. Kan spille på begge vingene og var også med i OL i London. Signerte en ny kontrakt med Barcelona i desember, men er blitt hyppig koblet til blant andre Liverpool i vår. Hvilte mot Nederland etter å ha spilt 85 minutter i de to første kampene.

12. Alvaro Morata - Real Madrid
Stjerneskudd som fikk sitt gjennombrudd denne våren. Ble tatt med i EM-troppen til tross for at han ikke hadde spilt for U21-landslaget før. Kom inn som innbytter og ble matchvinner mot både Russland og Tyskland. Mot Nederland fikk han spille fra start og scoret sitt tredje mål i turneringen.

13. Diego Mariño - Villarreal
Andrekeeper i Villarreal og andrekeeper her. En talentfull burvokter som trolig vil bli satset på den kommende sesongen. Men kommer neppe på banen i EM.

14. Ignacio Camacho - Malaga
Nok en defensiv midtbanespiller. Startet karrieren i Atletico Madrid, hvor han fikk sin debut som 17-åring. Men han klarte aldri å etablere seg hos Los Colchoneros. Men i Malaga har han etablert seg på laget som har kjempet i toppen av La Liga de to siste sesongene. Var kaptein på Spanias U17-landslag som vant EM i 2007. Kom inn som innbytter mot Tyskland og spilte fra start mot Nederland.

15. Marc Muniesa - Barcelona
Ble tidenes nest yngste som hadde spilt for Barcelona da han kom inn som innbytter mot Osasuna i 2009. Få minutter senere ble han den yngste spilleren som er blitt utvist for Barca. Satt på benken i Champions League-finalen mot Manchester United samme år. Fire år senere står han fortsatt bare med to kamper for Barcelonas A-lag. En midtstopper som også kan spille venstreback. Kom inn som innbytter mot Nederland.

16. Alvaro - Real Zaragoza
Troppens eldstemann, født 8. januar 1990. Midtstopperen fra Real Zaragoza hadde ikke spilt en eneste landskamp på noe nivå før han kom til Israel. Ble sittende på benken i de to første kampene, men fikk spille samtlige 90 minutter mot Nederland. Signerte en ny fireårskontrakt med Real Zaragoza før forrige sesong, og blir værende til tross for at klubben rykket ned til Secunda Division.

17. Pablo Sarabia - Getafe
En dribleglad kantspiller som har representert Spania på alle nivåer fra U16 til U21. Slapp aldri til i Real Madrid og ble i 2011 solgt til naboklubben Getafe. Mye brukt i kvalifiseringen, men måtte slite benken i de to første kampene i Israel. Fikk tilit fra start mot Nederland og bidro med to målgivende pasninger i 3-0-seieren.

18. Alberto Moreno - Sevilla
Ble hentet opp i Sevillas A-stall så sent som i februar. Var fast inventar på venstrebacken resten av sesongen, og spilte seg inn i EM-troppen. Spilte samtlige 90 minutter i de to første kampene, og fikk hvile mot Nederland.

19. Iker Muniain - Athletic Bilbao
«Den spanske Messi» er troppens yngste. Og er det en ting Athletic Bilbao-spilleren er vant med så er det å være yngst. Han er tidenes yngste både spiller og målscorer i La Liga. Han var med og spilte samtlige kamper da Spania vant U21-EM i 2011. Han ble byttet ut etter en drøy time i åpningskampen mot Russland. I kampen mot Tyskland kom han inn som innbytter, og mot Nederland spilte han samtlige 90 minutter.

20. Daniel Carvajal - Real Madrid
Høyreback som er klar for sin andre periode i Real Madrid. Fikk aldri sjansen på A-laget og ble solgt til Bayer Leverkusen i fjor sommer. Men Real Madrid sikret seg en tilbakekjøpsklausul, som de benyttet seg av etter Carvajals gode sesong i Bundesliga. Er et andrevalg i dette mesterskapet. Men gjorde seg ikke bort da han fikk sjansen mot Nederland.

21. Alvaro Vazquez - Getafe
Spiss som virkelig gjorde seg bemerket i U20-VM i 2011. Der ble han mesterskapets toppscorer med fem mål sammen med Brasils Henrique. Har sin bakgrunn fra Espanyol, men dro til Getafe foran forrige sesong. Scoret fem mål i kvalifiseringen til mesterskapet, men har stort sett sittet på benken i Israel. Fikk en liten halvtime som innbytter mot Nederland, og benyttet muligheten til å score sitt første mål i turneringen.

22. Isco - Malaga
En spiller som neppe trenger noen nærmere presentasjon. En fantastisk fotballspiller, som har herjet for Malaga de siste sesongene. Er opprinnelig et Valencia-produkt, men Malaga kjøpte han sommeren 2011. Ble kåret til årets unge spiller i verden i 2012, og storklubber i hele Europa ønsker å kjøpe ham i sommer. Har representert Spania på alle nivå fra U16- til A-landslag. Har startet samtlige kamper for Spania i EM, men fikk hvile den siste halvtimen mot Nederland.

23. Joel - Atletico Madrid
Tredjekeeper i EM og tredjekeeper i Atletico Madrid. Fikk sjansen som førstevalg for Atletico Madrid da David de Gea dro til Manchester United, men mistet plassen da Thibaut Courtois ble hentet inn på lån. Da Sergio Asenjo ble hentet tilbake var han plutselig nummer tre. Avsluttet sesongen på lån i Wigan, hvor han tok plassen fra Ali Al-Habsi.