New York, USA 20130401.
NHL. NY Rangers   Winnipeg Jets 4   2. 
Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)
New York, USA 20130401. NHL. NY Rangers Winnipeg Jets 4 2. Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)

Zucca har vært i Rangers-møter

– De vil ha meg tilbake.

Det ser nå veldig lyst ut for ny kontrakt med New York Rangers for Mats Zuccarello Aasen.

– Det er synd at vi ikke klarte å gå lenger i sluttspillet, men vi var rett og slett ikke bedre. For min egen del har det jo gått veldig bra, og det har gjort at klubben har vist interesse og egentlig sagt at jeg kan få håpe på en ny kontrakt, sier 25-åringen til TV 2 på ferie i Oslo.

Positive møter før ferien
Zuccarello, som kom tilbake til New York-klubben i mars, har spilt 27-kamper for blåtrøyene denne sesongen. Han har fått mer tillit fra klubbledelsen, og scoret sitt første sluttspillmål da Rangers slo ut Washington Capitals i første runde. Nå forteller Norges eneste NHL-proff at han ble kalt inn til positive møter før han dro hjem til Norge på sommerferie.

– Klubben har mer eller mindre sagt at det er en åpning foran neste sesong?

– Det er en åpning, så får vi se. Det er ikke vits i å hoppe i taket før noen ting skjer, men man er jo veldig positiv i alle fall. Da jeg var i møter i slutten av sesongen ga alle inntrykk av at de vil ha meg tilbake igjen, men en ny trener skal på plass og de sa det kom til å ta tid. Så jeg får bare smøre med meg litt tålmodighet, så får vi se hva som skjer. Men jeg er positiv, og har en bra følelse i alle fall, sier Zucca.

Vil være i Rangers
En eventuell kontrakt vil bli lagt på bordet etter NHL-sluttspillet er ferdig, og 25-åringen kan gå til en annen NHL-klubb dersom Rangers ikke tilbyr han en ny kontrakt.

Han legger likevel ikke skjul på at Rangers fortsatt står høyest på lista.

– Får jeg et tilbud jeg er fornøyd med så er det jo ikke noe snakk. Det er jo der jeg vil være, men alt må jo klaffe, understreker han.

Les også: Rangers må kutte lønningene - kompliserer Zuccas fremtid
Les også: -Trenerskifte vil ikke ødelegge for Zucca

– Det generelle lønnsnivået vil gå ned foran neste sesong. Hvor mye betyr pengene?

Det er ikke noe jeg tenker så mye på, men det handler om å få en kontrakt som viser at de vil satse på meg og er fornøyd med det jeg har gjort. Det er det som er det viktigste.

– Hvis du får tilbud om en ettårs-kontrakt så takker du ja til det også?

Vi får se når den tid kommer, sier han med et smil.

Trenerskiftet betyr lite
John Tortorella har vært trener i klubben siden 2009, men fikk sparken etter at Rangers ikke tok seg videre fra andre runde i sluttspillet i mai. Nå linkes Buffalo Sabres gamle trener, Lindy Ruff, til Rangers. Tortorella og Zuccarello skal ifølge media ha hatt et noe trøblete forhold forrige periode nordmannen var i klubben da han fikk lite spilletid, men Oslo-gutten understreker at tonen mellom de to nå er god.

Treneren er ingen farsfigur eller kompis, og du har kanskje et mer distansert forhold til treneren din i USA enn her hjemme i Norge. Men vi har et godt forhold, og jeg liker han veldig godt. Det er klart det er trist å miste en trener, men han har vært i klubben lenge og ting har ikke gått helt som han ville denne sesongen. Litt forandring fryder jo, og hvis det er det beste for laget så er det det beste, sier Zucca.

Samtidig mener han at trenerskiftet ikke har noen betydning for en eventuelt ny kontrakt, bortsett fra at det kan ta lenger tid før han får den endelige beskjeden.

- Jeg tror ikke det har så veldig mye å, for det er vel GM-en (administrerende direktør Glen Sather jou.anm) som bestemmer det meste. Jeg har fått veldig bra indikasjoner fra han, men nå skal ikke jeg å sitte her å si hundre prosent før det skjer. Agentene jobber med det, og det kommer nok til å ta litt tid. Nå har jeg ferie, så det er bare å prøve å ikke tenke så mye på det, avslutter Zuccarello.