Av Ida Falch-Olsen

Michael Morell trekker seg fra sin stilling som visedirektør i Central Intelligence Agency (CIA), ifølge Associated Press.

Morell har vært ansatt i CIA i 33 år. Han ble utnevnt som fungerende direktør etter at tidligere direktør David Petraeus gikk av etter utroskap.

Siden ble John O. Brennan utnevnt til direktør. Morell har vært i stillingen som visedirektør i CIA i tre år.

I en pressemelding sier Brennan at han av egoistiske grunner gjerne skulle beholdt Morell i stillingen.

– Han har bestemt seg for at han ønsker å trekke seg og vil tilbringe så mye tid som mulig sammen med familien og forfølge andre karrieremuligheter, uttaler Brennan i pressemeldingen.

LES OGSÅ:Denne mannen blir ny CIA-sjef

Trekker seg av hensyn til familien

I en egen melding takker Morell for Brennas skryt.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av to ting her i verden: CIA og familien min. Og mens jeg har gitt alt jeg har til CIA og dets livsviktige mandat i tre tiår, er det nå tid for å gi alt jeg har til familien min, skriver Morell.

Han forteller at han vil savne jobben sin, men at han mest av alt vil savne menneskene han har arbeidet sammen med.

– Alltid når noen er involvert i Washingtons hardhet og tumling, og bestemmer seg for å gå videre, vil det alltid spekuleres i hva som er «den egentlige årsaken». Men når jeg sier at det er på grunn av familien min, kunne ingenting vært sannere enn det.

Morell måtte forsvare CIAs handlinger knyttet til angrepet på de amerikanske ambassaden i Libya i september i 2012.

Han fikk også kritikk for å ha hevdet at CIA sitt avhøringsprogram har frembrakt nyttige opplysninger, skriver Associated Press.

Dette skal han ha uttalt i forbindelse med at filmen «Zero Dark Thirty» ble sluppet, som omhandler jakten på Osama bin Laden.

Kvinnelig etterfølger

Av viktige øyeblikk i løpet av sin tid i CIA nevner Morell at han var den som briefet tidligere president Bush da terroraksjonene den 11. september var et faktum. Han satt også ved Obamas side da bin Laden ble drept under en aksjon i Pakistan i mai 2011.

– Få amerikanere har vært så privilegert som meg, som har fått jobbet med, og presentert en så ekstraordinær organisasjon, skriver han.

Ifølge Reuters vil Obama utnevne Avril Haines som Morells etterfølger. Haines går dermed fra sin stilling som president Obamas assistent og juridisk rådgiver i det nasjonale sikkerhetsrådet.

MEKTIGE MENN: Morell (t.h.) sammen med Chuck Hagel (t.v.) president Barack Obama og Leon Pancetta.