Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud (t.h.) gir en beskjed til Stefan Johansen i åpningskampen i U21 EM i fotball mellom Israel og Norge på Netanya stadio. Kampen endte 2 2. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud (t.h.) gir en beskjed til Stefan Johansen i åpningskampen i U21 EM i fotball mellom Israel og Norge på Netanya stadio. Kampen endte 2 2. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Stefan Johansen linkes til Everton: – Naturlig med spekulasjoner

Everton-speider Bryan King har sett Johansen i aksjon flere ganger.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Stefan Johansen (22) har kanskje vært den beste spilleren i Tippeligaen denne sesongen og imponerte for Norge i de to første kampene i EM-sluttspillet.

Nå kan han være på vei til engelsk fotball.

Daily Mail presenterer en liste med seks spillere de mener har utmerket seg som de heteste salgsobjektene i U21-turneringen og gjør et nummer ut av ingen «engelske flopper» får plass.

Ifølge avisen skal nederlenderne Marco Van Ginkel og Kevin Strootman, spanske Isco og Asier Illarramendi, italieneren Manolo Gabbiani og Stefan Johansen alle vært ønsket i Premier League.

Fokus på semifinale
Daily Mail mener å vite at Everton skal være ute etter Strømsgodsets midtbaneelegant.

– Det er jo hyggelig å se det der, men det er nok bare et rykte. Jeg har ikke hørt noe om det. Hvis det er noe må nesten agenten min kommentere det. Mitt fokus er på at vi skal vinne lørdag, sier Johansen til tv2.no.

Stefan Johansen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Stefan Johansen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Som TV 2 Sporten skrev tidligere i uken var Bayern München, Manchester United, Barcelona og 32 andre storklubber representert på tribunen da Norge sendte England ut av EM lørdag.

Les også: Sikret bronse 15 år etter: – En superprestasjon jeg er veldig stolt av

Bor i Norge
Everton-speider Bryan King har vært bosatt i Norge i en årrekke og kjenner godt til de norske talentene. Han er på plass i Tel Aviv for å følge turneringen for den engelske storklubben og sier til TV 2 Sporten at har fulgt Johansen i flere kamper denne våren og sommeren.

– Det er flere engelske klubber som er veldig imponert over de norske spillerne. Jeg tror mange har undervurdert Norge, sier King til tv2.no.

– Det er naturlig med spekulasjoner når laget gjør det bra som en liten «underdog» og vi ikke spiller i slike klubber som mange av dem vi møter. Jeg tror som sagt dette bare er et rykte, sier Johansen.

Nordlendingen har tidligere uttalt at han heller blir i Norge for å ta gull med Strømsgodset enn å reise utenlands for å sitte på benken i en storklubb.

Landslagssjef Tor Ole Skullerud innførte agentforbud på hotellet før EM, og er ikke redd for at slike rykter skal forstyrre oppladningen til lørdagens semifinale.

– Ut fra det jeg er håndterer guttene dette helt strålende. Jeg stoler veldig på dem når det gjelder det her, sier han til tv2.no.

Se sammendrag av Norge-Italia her:

724797