Raske Menn: Øyvind Rafto, Anders Hoff og Calle Hellevang-Larsen utgjør humortrioen Raske Menn.

 (Foto: Ricardofoto)
Raske Menn: Øyvind Rafto, Anders Hoff og Calle Hellevang-Larsen utgjør humortrioen Raske Menn. (Foto: Ricardofoto)

Tilbake på TVNorge etter TV 2-fiasko

«Raske menn»-gutta er en suksess på TVNorge.

Av Ståle Winterkjær

Humortrioen «Raske menn» startet sin TV-karriére på TVNorge med suksessprogrammet «Snabbgrabbar med Raske Menn» som hadde hele 450 000 seere i snitt i 2007. De hadde enorm scenesuksess med «The Fast Show» som ble sett av 300 000 publikummere.

Men da de gikk til TV 2 høsten 2012 gikk det galt. «20:00 med Raske Menn» ble bare fulgt av 241 000 seere og ble tatt av plakaten etter bare en sesong. Likevel uttalte TV 2s programdirektør Pil Gundelach Brandstrup at hun var «fornøyd med gutta og ville fortsette samarbeidet».

Men slik ble det ikke.

– Jeg ønsker dem lykke til, sier Brandstrup som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Øyvind Rafto og Anders Hoff lager TVNorge-programmet «Killer Karaoke». Det siste «Raske Menn»-medlemmet Calle Hellevang-Larsen vender tilbake til «I kveld med YLViS».

Deler opp «Raske Menn»

På TVNorges høstlansering i dag ble det klart at de tre komikerne Øyvind Rafto, Anders Hoff og Calle Hellevang-Larsen er klare med nye TV-programmer, men de skal ikke være i samlet tropp denne høsten.

Calle Hellevang-Larsen vender tilbake til «I kveld med YLViS», mens Anders Hoff og Øyvind Rafto skal lede nysatsningen «Killer Karaoke», hvor artister skal synge rent mens de får elektriske støt, hunder angriper og edlere deler blir vokset.

Øyvind Rafto og Anders Hoff avviser at seertallene på TV 2 var grunnen til at de gikk til TVNorge.

– Jeg synes det var ganske bra seertall, jeg. Det var mange mennesker som så på, sier Hoff til TV2.no.

– Så dette var ikke grunnen til at dere gikk til TVNorge?

– Nei, det var ikke seertallene. Det er mange andre grunner, blant annet at vi fikk mulighet til å lage dette psychoprogrammet her på TVNorge, som vi tror blir veldig gøy, sier Rafto.

– «Beat for beat» møter «Fear Factor»

Hoff beskriver «Killer Karaoke», som starter innspillingene i august, på følgende måte:

– Det er et ganske spesielt format. Det kommer flinke sangere som skal konkurrere i en sangkonkurranse, men i motsetning til vanlige talentshows får de noen utfordringer underveis mens de synger, og de skal fortsette å synge. For eksempel kan man bli dyppet ned i en vanntank med slanger. Det er mange forskjellige utfordringer, og vi kårer en vinner hver kveld.

– Det er «Beat for beat» møter «Fear Factor» på en eller annen merkelig måte. Vi har bare sett programmet, og vi synes det ser veldig gøy ut. Vi er bare livredde for å føkke det opp ved å gå i veien eller noe, sier Anders Hoff.

Mye moro

Til høsten på TVNorge kommer følgende:

* Bård Tufte Johansen og Harald Eia kommer til TVNorge. De tar med seg NRK-suksessen «Brille» til kanalen.

* Per Heimly og Ari Behn flytter også fra NRK til TVNorge med sitt program «Ari og Per løser verdensproblemer».

* Bård og Harald Ylvisåker er tilbake med sitt talkshow.

* Tom Stiansen går i gang med en ny utgave av realityshowet «71 grader Nord».

* Espen Eckbo er tilbake med «Asbjørn Brekke Show».

* Henriette Brusgaard skal lede norsk-amerikanere på en ferd gjennom landet i «Alt for Norge».

* Alpingutta Kjetil Andrè Aamodt og Lasse Kjus er allerede godt i gang med innspillingen av «Hvem kan slå Aamodt og Kjus».

* Otto Robsahm er tilbake som «Sinnasnekker'n».

Bak fra venstre: Anne-Kristine Augestad, Andreas Engesvik, Tom Strømnæss, Otto Robsahm, Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Espen Eckbo, Susannah Woodall, Trinny Constantine, Fridtjof Nilsen, Anders Hoff, Øyvind Rafto. Foran fra venstre: Harald Strømme, Per Heimly, Bård Ylvisåker, Maria Erlingsdotter Neerland, Vegard Ylvisåker, Knut Hovland, Tom Stiansen, Johanna Grønneberg Mesa, Birgitte Lund Nakken, Calle Hellevang Larsen, Monica Csango.