Princess Madeleine and Mr Christopher O'Neill og brudepiker/gutter (Foto: Kungahuset)
Princess Madeleine and Mr Christopher O'Neill og brudepiker/gutter (Foto: Kungahuset)

Her er de offisielle bryllupsbildene

Bryllupsfesten til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill varte hele natten for enkelte, men Norges kronprinspar forlot Stockholm tidlig søndag formiddag.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Torbjørn Brandeggen

Svenske medier er over seg av begeistring over bryllupet lørdag hvor deres egen prinsesse Madeleine ble giftet bort til Chris O’Neill.

Aftonbladet er på lederplass opptatt av at han er den første amerikanske statsborgeren som gifter seg inn i et europeisk kongehus siden Grace Kelly. Den Oscarvinnende filmstjernen ble prinsesse av Monaco i 1956.

De sammenligner Madeleines Valentino-kreasjon lørdag med Grace Kellys Helen Rose-kreasjon da hun giftet seg i Monaco våren for snart 60 år siden.

De skriver at lørdagens bryllup vil etse seg fast, at det er et bryllup i tiden, og peker på at man tidligere importerte en europeisk prins til den yngste prinsessen mens hun i dag selv har vært i New York og funnet sin ektemann.

LES OGSÅ: – Chris holdt en rørende tale til Madeleine

«Håper hun har tenkt på hvilket ekteskap hun vil ha»

Avisen uttrykker til slutt håp om at prinsesse Madeleine ikke bare har vært opptatt av hvilket bryllup hun ville ha, men også at hun har tenkt over hvilket ekteskap hun vil ha. At hun har tenkt over hva hun og hennes ektemann vil med deres samliv, og ikke bare bli opptatt av hvordan de oppfattes.

Søndag morgen publiserte Det svenske kongehuset parets offisielle bryllupsbilder, tatt på slottet lørdag.

Madeleine og Chris O'Neill (Foto: Kungahuset)

Kronprinsparet stod opp «grytidlig»

Natt til søndag var festlighetene i full gang etter mange timer til bords for de 400 gjestene og brudeparet Madeleine og Chris på Drottningholm slott i Stockholm.

Selv om flere busser fraktet gjester tilbake til Grand Hotel ved 01-tiden og utover, var festlighetene på langt nær over.

Det norske kronprinsparet skal ha avsluttet kvelden ved 01.30-tiden da de returnerte til Grand Hotel, sammen med en rekke andre som kom feststemte tilbake til hotellet midt i Stockholm.

Allerede klokken 09.30 søndag kom så kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut døren på Grand Hotel i Stockholm før de satte seg inn i en bil og ble fraktet til flyplassen.

Les «Kongebloggen» til TV 2s egen kongehusekspert, Kjell Arne Totland, som oppsummerer bryllupet!

Mette-Marit og Haakon (Foto: TV 2)

Ari Behn til TV 2: – Bryllupet var suverent

Ifølge svenske medier dundret musikk av Guns N' Roses, Rihanna, Journey, Lykke Li og Swedish House Mafia over høytaleranlegget på slottet i løpet av natten. Det rapporteres om god stemning.

– Bryllupet var suverent, sier Ari Behn til TV 2.

– Det har vært en fantastisk kveld. Vi har danset og det har også vært musikk fra et liveband, uttaler Ali, en venn av brudgommen, til Expressen.

– Det har vært mye dans i alle mulige varianter, men til svært moderne musikk, uttalte Yvonne Rieber fra Bergen til Expressen da hun og ektemann Bjarne Rieber forlot festen i natt.

Kong Carl Gustav ble observert på balkongen så sent som klokken 03.30 og like før klokken 05.00 kom kronprinsesse Victoria og prins Daniel ut for å trekke luft, melder Expressen.

SE VIDEO fra bryllupet og hør Ari Behns vurdering her.

«Fantastisk tale fikk alle til å gråte»

Bryllupskveldens høydepunkt skal ha vært Chris' tale til Madeleine, som sies å ha vært svært rørende, og sjokkerende, ifølge svenske Expressen.

Det som overrasket gjestene var at Chris skal ha snakket om sin døde far Paul O'Neill, og hvor mye hans far hadde elsket Madde dersom han var i live i dag.

Men Chris' smeltet også hjerter med sin kjærlighetstale til Madeleine, og flere gjester på festen tvitret under talen at Chris fikk «alle» til å begynne å grine, og at talen var «fantastisk».

Princess Madeleine and Mr Christopher O'Neill with families (Foto: Kungahuset)

Én meter lang kake

Etter en fireretters middag, kun avbrutt av flere taler, var det klart for bryllupskake. Den en meter lange kaken ble båret inn etter midnatt, til jubel og applaus fra gjestene. Etter at brudeparet hadde tatt det første stykket, holdt altså brudgommen sin tale til sin prinsesse, en tale som ifølge mediene rørte alle gjestene til tårer.

«Chris holdt akkurat en tale som fikk alle til å gråte! Nå er det klart for fest», skrev golfspilleren Jesper Parnevik på Twitter like etter kl. 01.

– Chris O'Neills tale var fantastisk. Han snakket om forholdet til sin far. Og han snakket om kongen, sier en av gjestene, Charles Lubar, til Aftonbladet.

Bryllupsbilde Sverige (Foto: Kungahuset)

Hadde vinglasset med i taxien

Ifølge svenske medier skal Chris O'Neills forlover, Cedric Notz, ha vært en av de siste som forlot festen ute på Drottningsholms slott. Han ankom sammen med et lite selskap til Grand Hotell ved 06-tiden søndag morgen, skriver Expressen.

Chris O'Neill og Cedric Notz er bekjente fra studietiden og prinsesse Madeleine har tidligere vært presentert for Cedrics far, Peter Notz.

Samtidigt som Cedric Notz ankom Grand Hotell i morgentimene skal avisen ha observert prins Manuel og prinsesse Anna av Bavaria som tok seg gjennom hotellets svingdører etter å ha steget ut av en taxi med vinglasset fremdeles i hånden.

Madeleine og Chris O'Neill kysser 680px (Foto: Reuters)