HJERTELIG MØTE: Kristin Halvorsen følger interessert med mens Nichlas viser henne avisutklipp der saken hans er omtalt. (Foto: Ola Thingstad)
HJERTELIG MØTE: Kristin Halvorsen følger interessert med mens Nichlas viser henne avisutklipp der saken hans er omtalt. (Foto: Ola Thingstad)

Kristin Halvorsen hyller Nichlas (15) som en helt

Kunnskapsministeren skryter av 15-åringen som tok et oppgjør med mobberne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Lars Barth-Heyerdahl

– Ved å ta igjen sjøl har han vist en veldig stor styrke, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

– Han er en skikkelig tøffing. Han har vist alle barna og ungdommene som vet at mobbing skjer, men som ikke tør å gjøre noe, at det har stor betydning hvem de heier på. Nå heier de på Nichlas og de som utsettes for mobbing, sier Halvorsen.

Tok igjen på YouTube

Torsdag fortalte TV2.no om 15 år gamle Nichlas S. Halvorsen fra Skien. 10. klassingen var et mobbeoffer, men tidlig i år bestemte han seg for å ta igjen.

Nichlas spilte inn en video der han tar et oppgjør med de som plaget ham. Videoen har hittil blitt vist nærmere 80.000 ganger på nettet, mobbingen har nesten tatt slutt og han har fått massiv støtte.

Se videoen:

Søndag møttes statsråden og ungdomsskoleeleven i en park i Oslo, og de to fant fort tonen.

– Mange har blitt inspirert av meg og har fått veldig mye hjelp. Det betyr mye, sier Nichlas til kunnskapsministeren mens de prater sammen på en benk i Birkelunden.

Han viser fram et avisutklipp der han får trøya til Odd-spiller Niklas Gunnarsson.

– Og så er det forsida på Varden. Da hadde 35.000 sett videoen, sier Nichlas.

– Flere sier jeg er kjendis, men jeg ser ikke på meg selv som det, fortsetter 15-åringen.

– Du er jo det, da. En skikkelig helt, ler Kristin Halvorsen.

Se reportasje fra møtet:

– Rørende at hun bryr seg

Nichlas synes det er stas at hans historie har gitt gjenklang helt opp i regjeringskontorene.

– Det betyr veldig mye for meg, og det betyr sikkert veldig mye for andre som blir mobbet. Det rører meg at en kunnskapsminister bryr seg så mye som hun har gjort, sier Nichlas.

Kampen mot mobbing har vært Kristin Halvorsens kampsak i en årrekke. Hun hadde knapt satt seg i statsrådstolen før hun erklærte krig mot mobbing.

– Vi vet at dette kan prege folk for livet, vi vet at det kan hemme læring. Hvis man gruer seg til å gå på skolen er man ikke skikkelig skjerpet i timene heller, så her er det en jobb som må gjøres,sa Halvorsen til TV 2 i januar 2010.

LES OGSÅ: Halvparten av barn og unge har opplevd digital mobbing

Tror andre kan bli hjulpet

Fra høsten av skal en lovendring gi skolene større ansvar for å varsle om mobbing.Hun tror Nichlas' historie kan hjelpe andre i samme situasjon.

– Jeg synes det er en veldig sterk historie han forteller på YouTube. Men han har klart å appellere til veldig mange og jeg tror mange har tenkt seg om, og at mange som har sett mobbing og har blitt mobbet sjøl kanskje har blitt mobilisert av det Nichlas har sagt. For han har sagt at dette finner han seg ikke i lenger, og det er faktisk en viktig del av kampen mot mobbing.

Nichlas tok et oppgjør mobberne. Men han vet at det er mange andre som blir plaget, og det synes han er ille.

– Jeg blir veldig sinna. Det sårer meg veldig at folk skal mobbe andre på grunn av ingen ting, sier han.

KODAK MOMENT: Møtet foreviges av Nichlas' mor Siv Tonje Halvorsen og deles på Facebook. (Foto: Ola Thingstad)