KLAR FOR CITY: Sevilla-spilleren Jesús Navas melder overgang til Premier League.
KLAR FOR CITY: Sevilla-spilleren Jesús Navas melder overgang til Premier League.

Jesús Navas klar for City

Spanjolen blir Manchester Citys første signering denne sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lengre tids spekulasjon er det nå offisielt: Jesús Navas er klar for Manchester City. Sevilla bekrefter på sine hjemmesider seint mandag kveld at spanjolen tar med seg flyttelasset til Premier League.

LES OGSÅ: Her er de knallharde kravene til den kommende City-manageren
LES OGSÅ: Bellamy forklarer golfkølleangrepet på Riise: – Det var dumhet på høyeste nivå

Verdensmester med Spania
Klubben takker 27-åringen for innsatsen de siste ti sesongene. Sevilla skriver at de godtok budet på rundt 220 millioner fra City av hensyn til spilleren. Det har vært en kjent sak at Navas sliter med hjemlengsel, men han skal nå være klar for å flytte på seg.

Navas var med da Spania vant EM-gull i fjor sommer og var også med på VM-gullet i Sør-Afrika i 2010. Navas er registrert med 282 kamper i La Liga, og har også 28 kamper i Champions League.

– City er et lag jeg liker veldig godt
Manchester City har så langt ikke uttalt noe om saken. City har tilgode å presentere hvilken manager som skal erstatte Roberto Mancini som fikk sparken to dager etter tapet mot Wigan i FA-cupfinalen.

Det er riktignok er en dårlig skjult hemmelighet at Manuel Pellegrini er mannen de arabiske eierne har sett seg ut skal lede City videre. At Navas nå blir offentliggjort tyder på at managerspørsmålet snart blir besvart.

Med signeringen av Navas får City en ny dimensjon i angrepsspillet. City-stallen er ikke stappfull av rene vingspillere og i så måte vil spanjolen være en kjærkommen forsterkning.

The Guardian skrev mandag ettermiddag at detaljene i kontrakten ikke var kjent, men avisen spekulerer i at høyrevingen dobler ukelønna i den styrtrike Manchester-klubben.

Etter lørdagens kamp mot Valencia sa Navas følgende:

– Jeg er åpen for alt og jeg ønsker å vinne titler. City er et lag jeg liker veldig godt, sa Navas ifølge den britiske avisen.

Spain's Jesus Navas moves to score in front of Croatia goalkeeper Stipe Pletikosa during the Euro 2012 soccer championship Group C match between Croatia and Spain in Gdansk, Poland, Monday, June 18, 2012. (AP Photo/Michael Sohn) (Foto: Michael Sohn/Ap)

Tror du Navas blir en hit i Manchester City? Ta debatten i kommentarfeltet under!