Håvard Nordtveit, Valon Berisha, Markus Henriksen og Joshua King. (Foto: TV 2)
Håvard Nordtveit, Valon Berisha, Markus Henriksen og Joshua King. (Foto: TV 2)

Mini tror disse spillerne helst ville vært i Israel

– Den ordningen vi har nå er den beste, sier Markus Henriksen.

Lillestrøm/Oslo (TV 2 Sporten): Mens det norske a-landslaget sitter på flyet onsdag ettermiddag til VM-kvaliken mot Albania, går avsparket i U21-EM for Norges unge helter i Israel. Flyet med Egil «Drillo» Olsens utvalgte lander i den albanske hovedstaden Tirana drøyt 25 minutter før kampslutt mellom Norge og Israel.

– Det er faktisk litt synd. Det er en kamp du har lyst til å få med deg for å se hvordan gutta gjør det, men det tikker nok inn noen resultater underveis, smiler Valon Berisha til tv2.no.

Red Bull Salzburg-spilleren er nemlig én av fire unggutter som skal spille VM-kvaliken mot Albania, for så å sette seg på flyet til U21-guttas andre kamp i EM mot England. Sammen med Håvard Nordtveit, Joshua King og Markus Henriksen setter Berisha seg på flyet til Israel kun timer etter kampslutt i Tirana.

– Det blir spennende å se hvordan vi åpner. Israel er nok den antatt svakeste motstanderen, men de spiller på hjemmebane og får ekstra «boost» av det. Det er viktig å plukke poeng i den kampen for å henge med videre, sier Markus Henriksen.

Les også: Hør Drillos og Skulleruds tropp-begrunnelser her

– Tror de hadde valgt Israel
AZ-spilleren fikk muligheten til å bli med på U21-mesterskapet etter at Hønefoss' Alexander Groven måtte melde forfall med skade. Selv er den nybakte nederlandske cupmesteren fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg tror den ordningen vi har nå er den beste. Jeg snakker for meg selv. A-landslaget er det artigste å være med på og har det høyeste nivået, så da vil vi så klart være med her, sier Henriksen.

Les også: Spania sender disse superstjernene til U21-EM
Les også: Abdi linkes til Arsenal: – Jeg vil helst spille i England

Men TV 2s fotballekspert Mini tror likevel at kvartetten hadde dratt til Israel sammen med resten av U21-laget dersom de fikk velge.

– Jeg tror de hadde vært i Israel, fordi dette er noe de har vært med på å kvalifisere seg til. Det er en «once in a lifetime happening» med mesterskap, mens kampen mot Albania er en enkeltstående kamp. Selv om den er viktig, så er Israel noe annet for dem, sier Mini, som likevel ikke betviler statusen til a-landslaget.

Mini (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)
Mini (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)

– Statusen er fortsatt høy, du må ikke betvile det. Av og til kommer det en dessertpakke rekende – Israel og U21-mesterskapet er det for dem. De har vært med på å kvalifisere seg til noe som sjelden skjer for et norsk lag. Dersom de måttet velge, så hadde de valgt U21.

Bedyrer at fokuset er på a-landslaget
At de fire nevnte spillerne drar til Albania med et forestående U21-mesterskap i bakhodet, ser de likevel ikke som et problem.

– Nå har jeg hundre prosent fokus på a-laget. Jeg får heller flytte fokuset etter 90 minutter mot Albania, sier King.

– Det er ikke noe problem. Nå har vi fullt fokus på Albania-kampen, og dem som er i Israel konsentrerer seg om den kampen, sier Henriksen.

– Jeg har egentlig ikke tankene på to plasser. Jeg er her nå, så får gutta i Israel ta seg av den første kampen, sier Berisha.

– Det blir veldig kjekt å spille mesterskap med Norge, men først og fremst er fokuset vårt på Albania. Så får vi ta sluttspillet etterpå, sier Håvard Nordtveit.

– Blir tøft både fysisk og mentalt
Det blir uansett tøffe 24 timer for kvartetten uavhengig om det blir mange eller få minutter på banen. King innrømmer at fredagen trolig kommer til å sette sitt preg på kroppen.

– Jeg skal ikke lyve, fordi det blir tøft både fysisk og mentalt. Men jeg må bare ta det med et smil. Jeg er en gutt fra Romsås – for ti år siden hadde jeg ikke gjettet at jeg skulle spille VM-kvalik for a-laget mot Albania, så fly til Israel for å spille EM med U21, sier King, som er klar på at det er viktig å gi kroppen nok hvile.

– Jeg stresser ikke så mye med at det er så tett, jeg bare gleder meg.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FØRSTE ØKT: Joshua King og resten av landslaget hadde sin første økt på Åråsen mandag.  (Foto: Stian Lysberg Solum)
FØRSTE ØKT: Joshua King og resten av landslaget hadde sin første økt på Åråsen mandag. (Foto: Stian Lysberg Solum)

«Underdog»
Blackburn-spilleren har tro på at U21-gutta kan gjøre det skarpt i EM-sluttspillet, selv om våre beste unggutter kan få det tøft med å avansere fra gruppespillet.

– Jeg tror Norge kan nå langt. Jeg leste at Omar El (Elabdellaoui journ.anm) har sagt at vi skal vinne hele greia, sier King.

– Kan dere det?

– Ja, alt er mulig. Jeg mener at vi bør være fornøyde dersom vi kommer oss til semifinalen. Det er mange gode lag i den turneringen.

Én av tingene som imidlertid kan virke positivt for Norge, er at laget er «underdog» i kamp mot stormakter som England, Spania, Italia etc.

– De fleste undervurderer oss. Mange tror vi kom til sluttspillet på flaks, i alle fall tyskerne. Jeg har tre på laget mitt som spiller U21 og de sier at de ble overrasket. Det er bedre at vi er «underdogs» enn at vi har press på oss. Vi kan dra ned med lave skuldre og spille vår fotball. Da tror jeg det blir vanskelig for motstanderne, sier Nordtveit.