Dette er Sportback utgaven av nye Audi A3. Flerbruks varianten skal ifølge ryktene bli rundt ti centimeter lenger   sannsynligvis også litt høyere.
Dette er Sportback utgaven av nye Audi A3. Flerbruks varianten skal ifølge ryktene bli rundt ti centimeter lenger sannsynligvis også litt høyere.

Audi A3 flerbruksbil: Nå skal Audi fri til småbarnsforeldrene

Ny flerbruksbil er på gang – med praktiske løsninger.

Modellutvalget til Audi har nærmest eksplodert de siste årene og strekker seg nå fra minste, tredørs A1 og opp til bamse-SUVen Q7.

Mellom disse: En rekke modeller innenfor de aller fleste nisjene.


Vanlige stasjonsvogner

Men en modelltype mangler faktisk Audi ennå – nemlig en flerbruksbil.

Der konsernbror Volkswagen har hatt Touran og Sharan i stallen i en årrekke, har Audi-kjøperne måttet nøye seg med "vanlige" stasjonsvogner, hvis de da ikke har hatt svært god råd og kunnet gå for sjuseteren Q7.

Alt om Audi på broom.no – klikk her:


Hente nye kunder

Audi-ledelsen har imidlertid flere ganger bekreftet at de har hatt flerbruksbil oppe til vurdering. De har blant annet sett på suksessen Ford har hatt med sin S-Max, en litt klasseløs bil som har hentet inn mange kunder som tidligere ikke ville vurdert Ford.

Nå tyder imidlertid mye på at første flerbruksbil fra Audi blir et godt hakk mindre enn biler som S-Max. Rykter i britisk bilpresse sier nemlig at de i løpet av neste år skal vise en konseptbil som skal bli en flerbruks-variant av dagens A3.

Slik ser det ut inne i dagens A3. Det er grunn til å vente at Audi gir en kommende flerbruksutgave et mer fleksibelt interiør enn de andre utgavene har.
Slik ser det ut inne i dagens A3. Det er grunn til å vente at Audi gir en kommende flerbruksutgave et mer fleksibelt interiør enn de andre utgavene har.

Brukt A3? Her er viktig informasjon om første generasjonFem seter

Den skal visstnok strekkes ti centimeter i lengden i forhold til dagens A3 Sportback. Sannsynligvis blir den også noe høyere – noe som sikrer både mer plass og mer fleksibilitet i interiøret. Her er barnefamilier viktigste målgruppe, da er det viktig å lage en bil som er praktisk i bruk.

Det skal likevel "bare" være snakk om fem seter, og ikke noen versjon med sju – i alle fall ikke i starten.


LES OGSÅ: Aldri har en A3 vært så langt fra A4


Hel familie

Med dette vokser A3 til å bli en stor familie av biler. Tredørs kombi er basisutgaven. Så har vi femdørs Sportback, en firedørs sedan og om ikke veldig lenge en ny cabriolet-versjon.

Med flerbruksbil på toppen, dekker A3 dermed de aller fleste nisjer innenfor sitt segment.

Effektiv plattform

Dagens A3 er basert på Volkswagen-konsernets svært fleksible MQB-plattform. Den finner vi også under skallet på blant andre nye VW Golf, Seat Leon og Skoda Octavia – flere modeller skal følge etter.

Denne plattformen gjør det mulig å komme med en rekke nye modeller, samtidig som utviklingskostnadene blir holdt nede. Det igjen er nok med på å sørge for at Audi vil fortsette å utvide modellutvalget sitt og tette enda flere nisjer i årene som kommer.


LES OGSÅ: Ny Audi avslørte seg selv!

Audi A3 med fem dører er nok fortsatt den som vil være bestselgeren i Norge
Audi A3 med fem dører er nok fortsatt den som vil være bestselgeren i Norge

LES OGSÅ: Denne Audien har minst feil av alle