kamskjell2
kamskjell2
sommertid 22
sommertid 22
sommertid 33
sommertid 33

Kamskjell og asparges på grillen

Sommertid-premiere med herlig norsk sjømat fra mesterkokk Øyvind Hjelle.

Sola har vist seg over store deler av landet i noen uker alt, og nå viser både almanakk og mobilkalender at juni måned er her, altså er det sommertid.

Mandag blir det «Sommertid» også på TV 2, og i år - som alltid - er mat viktig når tempraturen stiger og ferien ikke lenger bare er en gulerot på veldig lang stang. Hver mandag og fredag vil en profesjonell kokk gjeste programmet og komme med, og vise frem, gode sommermattips. Først ut er mesterkokk Øyvind Hjelle, og med seg i posen har han kamskjell og asparges. Disse skal serveres med en spicy ponzusaus og chilimajones, og her får du oppskriften.

Ferske kamskjell:

Hvordan du tilbereder kamskjellmuskelen kommer an på størrelsen. Er den stor kan du dele den i to, er den liten kan den grilles hel. Gni muskelen inn med litt olje og legg dem på en sikkelig varm grill i 30 sekunder til ett minutt. De skal ikke snus, det holder nemlig lenge at de får et tydelig grillmønster på en side.

Legg over på tallerken, salt og gni på litt olje og hvitløk.

Asparges:

Når du skal grille asparges kan det være lurt å skrelle og blanchere de, dersom de er store. Å blanchere vil si at man koker aspargesen i to minutter i saltvann.

Vanligvis, når man bruker norske asparges, holder det å kutte av bunnen, gni på litt olje og slenge de på grillen i to-tre minutter. Ikke legg på åpen flamme, da blir det lett svidd.

Ponzusaus:

2 dl soyasaus

0,5 dl limesaft

1,5 ss maizenna

1/2 stk rød chili

1/2 stik kinesisk hvitløk

25 gr ingefær

3 ss svarte og hvite sesamfrø

10 gr fersk koriander

1 ss brunt sukker

Kok opp soyaen og jevn den ut med maizena. Trekk tilside kjelen og tilsett limesaften.

Finhakk hvitløk, ingefær, chili og bland inn dette mens sausen fortsatt har lun tempratur. Sesam og finhakket koriander har du i til slutt når sausen er kald.

Chilimajones:

100 gr majones

2 ss shiracha chilisaus

1 ts limesaft

Bland sammen og dander på tallerken med kamskjell, asparges og ponzusaus.

Velbekomme!