Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Skullerud gir landslagsspillerne solforbud

U21-sjefen gir klar beskjed om at strand, basseng og kos i solen skal begrenses til det minimale under mesterskapet i Israel.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Det er meldt rundt 25 grader i snitt, sol og skyfri himmel hver eneste dag under U21-landslagets opphold i Israel de neste ukene.

Da kan det være fristende for de fleste å innta bassengkanten og stranden kun en liten langpasning utenfor spillerhotellet i sentrum av Tel Aviv, men landslagssjef Tor Ole Skullerud skal gi klar beskjed om at det å komme hjem med gyllen brunfarge skal prioriteres vekk.

– Man kan ikke ligge i solen for mye. Vi har ikke snakket om det enda, men det kommer, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud til tv2.no på flyplassen i Tel Aviv lørdag kveld.

Uaktuelt på kampdag
Den norske U21-troppen trente tre økter på Bislett før de lørdag morgen dro fra Gardermoen til Israel via Istanbul. Allerede søndag vil spillerne få beskjed om at tiden i varmen på begrenses.

– På kampdag er det selvfølgelig helt uaktuelt, og dagen før kamp blir det et minimum. Noen dager må de så klart få bade litt, men tre-fire timer i solen blir det ikke. Vi må ikke ha noen som blir solbrente, sier Skullerud.

– Hva slags andre grep tar dere i forhold til varmen og klimaet?

– Det er viktig med mat og drikke. Vi kan ikke bruke for mye energi i et ukjent klima. Det handler om å samle overskudd og energi til kamp. Vi kommer til å kjøre vektkontroll og urinprøver underveis. Dette har det medisinske apparatet jobbet med sammen med Olympiatoppen om i lang tid. Vi er godt forberedt, sier Skullerud.

Dropper trening
Troppen som fortsatt venter på Håvard Nordtveit, Joshua King, Markus Henriksen og Valon Berisha slipper treningen som var planlagt i Israel søndag formiddag. Skullerud og støtteapparatet legger dermed opp til kun én økt dagen etter ankomst Tel Aviv.

– Vi må passe på ikke å trene for hardt og for mye. Treningen søndag formiddag satte vi opp for å ha muligheten, men den kuttes, forteller Skullerud som er fornøyd med det han har sett av spillerne under de tre øktene på Bislett før helgen.

– De første treningene tok vi det veldig pent, men den siste økten fredag var bra. Da ga vi gass og det var ordentlig sprut i bena på guttene. Det så bra ut. Det er ikke overraskende på noen måte, men alltid godt å se. Jeg føler meg trygg på at alle har trent bra og er godt forberedt.