lene (Foto: NYMANN BO, © ps)
lene (Foto: NYMANN BO, © ps)

Lene Nystrøm sjokkert over norske sangtalenter

– I Danmark var det overhode ikke samme nivå, sier «The Voice»-mentor Lene Nystrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Cathrine Eide

Til høsten setter TV 2 i gang en ny sesong av sangkonkurransen «The Voice - Norges beste stemme».

Denne uken startet programmet med innspilling av «blind auditions», som er første stadie av konkurransen hvor mentorene sitter med ryggen til deltakerne.

Årets mentorer er artist og låtskriver Espen Lind, artist og tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm og rapper og musikkprodusent Tommy Tee, samt fjorårets mentor Sondre Lerche.

Bedre enn danskene

Mentorgruppens eneste kvinne, Lene Nystrøm, har tidligere vært mentor i den danske versjonen av talentkonkurransen. Hun har tidligere uttalt at det var høyere nivå på deltakerne i den Norske versjonen, enn hos nabolandet.

Årets sesong er intet unntak.

– Det er megahøyt nivå på sangerne. Jeg syntes at folk har så mye å by på. Jeg er blown away. I Danmark var det overhode ikke samme nivå. Unnskyld, Danmark, sier Nystrøm til TV2.no.

Nystrøm sparer heller ikke på godordene når hun beskriver sine mentorkolleger.

– De andre mentorene er veldig skjønne og deilige, og jeg har en liten crush på dem alle sammen. Jeg har det som plommen i egget. Jeg trives så godt med gutter, og jeg er jo ganske guttete.

Les også: Dette er de nye «The Voice»-mentorene

KONKURRENTER: Høstens mentore er artist og låtskriver Sondre Lerche, artist og tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm, sanger og låtskriver Espen Lind og rapper og musikkprodusent Tommy Tee. (Foto: Pressefoto)

– Lettere å dømme fra sofaen

Espen Lind er helt ny i «The Voice» og trives godt med sine med-mentorer.

– Vi kjenner litt til hverandre fra før. Helt fra de første prøvene har dynamikken vært fint. Vi har det hyggelig, og det er en fin blanding av at man kan trives sammen og at det er en gjensidig respekt.

Lind innrømmer dog at det er lettere å dømme fra sofaen enn på scenen.

– Det er veldig gøy, det er annerledes og utfordrende. Det er vanskelig å bare høre og avgjøre i løpet av 90 sekunder. Det er forbausende vanskeligere enn det ser ut som fra sofakroken. Det er en emosjonell ting. Enten så treffer en artist meg eller ikke.

– Overrasket mange ganger

En annen nybegynner er Tommy Tee, og han er helt enig med Lind.

– Det å sitte med ryggen til var en stor greie som folk hauset opp mye før vi begynte, men jeg tenkte at det ikke var noe problem. Men da vi skal sitte målrettet og plukke et lag, så var det vanskeligere enn forventet. Man lærer mye av seg selv.

Tommy Tee har fått flere overraskelser allerede når han har snudd stolen for å se hvem som synger.

– Det var ikke alltid det kjønnet man trodde engang. Jeg har blitt overrasket mange ganger.

– Espen er min største konkurrent

Alle mentorene håper selvsagt at deres artist vil seire sangkonkurransen, og Sondre Lerche – som også var mentor i forrige runde – har allerede pekt ut en mentor han ser på som en stor konkurrent som kan kapre gode deltakere.

– Espen er min største konkurrent, fordi han er en god motstander, egentlig den beste. Masse erfaring som artist, låtskriver og produsent for andre og hatt kjempesuksess med det. Han er egentlig den perfekte «The Voice»-mentor. Han har gjort alt. Han er vanskelig å argumentere mot. Jeg må virkelig kjempe for å få deltakerne til å skjønne at de må velge meg.

Akkurat dette har også Lene Nystrøm reflektert over.

– Det er vanskelig å planlegge hvordan man skal selge seg inn. Man må tenne raskt. Sondre flørter veldig, og det gjør jo jeg også. Når det er noe man vil ha, så er det lov til å bruke alle knep, sier hun.

Les også: – Seieren betyr enormt mye for fremtiden