KAN ALLE FÅ DEBUTEN: Christian Eriksen, Samuel Eto'o, Mamadou Sakho, Mesut Özil, Willian og Vlad Chiriches kan alle få sin første kamp i Premier League denne helgen. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
KAN ALLE FÅ DEBUTEN: Christian Eriksen, Samuel Eto'o, Mamadou Sakho, Mesut Özil, Willian og Vlad Chiriches kan alle få sin første kamp i Premier League denne helgen. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
TV 2 Sport Premium_1055406i copy
TV 2 Sport Premium_1055406i copy

TV 2 endrer kanaltilbudet: Alt av engelsk fotball i én pakke

TV 2 samler alt av engelsk fotball i ett TV-tilbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League-satsingen har vært en eventyrlig suksess for TV 2 de tre siste årene.

Nå starter en ny rettighetsperiode der alt av engelsk fotball samles på én kanal.

Med virkning fra 1. august fusjoneres de to abonnementskanalene TV 2 Premier League og TV 2 Sport Xtra til ett, samlet produkt: TV 2 Sport Premium.

Slik er kanalstrukturen endret:
TV 2 Premier League HD1 ---> TV 2 Sport Premium
TV 2 Premier League HD2 ---> TV 2 Sport Premium 2
TV 2 Premier League HD3 ----> TV 2 Sport Premium 3
TV 2 Sport Xtra ---> Nedlagt
TV 2 Sport Xtra 2 ---> Nedlagt

Her vil seerne finne følgende godbiter med direktesendte kamper fra:
Premier League
Championship
FA-cup
Ligacup
Englands A- og U21-landskamper hjemme
Community Shield
League One
League Two
Play off-kamper om opprykk for alle divisjonene

– Dette er drømmetilbudet for alle som er glade i engelsk fotball, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Totalen av live-kamper er minimum 455 per sesong.

I tillegg kommer en rekke magasiner og omfattende studiosendinger rundt kampene. TV 2 Sport Premium får tre parallelle HD-kanaler for å håndtere samtidige live-kamper.

– Vi har hele tiden ønsket å kunne lage den optimale live-kanal for engelsk fotball. Nå samles endelig hele porteføljen – fra FA-cupfinale på Wembley til Manchester United-Liverpool på Old Trafford til beinknuseroppgjør i de lavere divisjoner – i det ultimate fotballprodukt, sier sportsredaktøren.

Det har vært knyttet stor spenning til lanseringen av det nye premium-produktet for engelsk fotball og TV 2 Sporten opplever stor pågang fra spente kunder.

Vi har hele tiden ønsket å kunne lage den optimale live-kanal for engelsk fotball. Nå samles endelig hele porteføljen

– Engasjementet rundt engelsk fotball er unikt og det speiles i publikumsinteressen. Det er fantastisk inspirerende å jobbe med noe folk har et så lidenskapelig forhold til. Vi har tre år bak oss med utrolig mye positiv feedback og sterke salgstall. Nå skal vi sette sammen et produkt som rendyrker lidenskapen for engelsk fotball og gir et komplett, løpende live-tilbud uten sorte hull i kalenderen.

Nye, internasjonale regler for Premier League betyr at det kun er tillatt å sende én kamp fra den øverste ligaen med avspark klokken 16 lørdag.

– Vårt fokus er likevel å skape et knallgodt tilbud lørdag ettermiddag. Her sendes den beste kampen fra Premier League-runden på TV 2 Sport Premium, Championship-kamp på Premium 2 og vi lanserer et FotballXtra der våre eksperter følger Premier League-runden på Premium 3. I sum gir det et svært attraktivt og variert tilbud lørdag klokken 16–18.

Restriksjonene for hovedrunden gjelder også for mobil og web

– Hva med seerne som da ikke får sett sitt lag live i lørdagsrunden klokken 16?
– Signalene fra Premier League er at de vil ta i bruk alle tilgjengelige kamptidspunkter og de vil også jobbe for at storklubbene ikke vil bli lagt i konkurranse med hverandre, men det vil selvsagt kunne skje. Derfor vil vi programsette de tre Premium-kanalene med kamper i reprise lørdag kveld, slik at alle får sett sine lag. I tillegg lanserer vi fast vårt eget timelange Match of the Day med oppsummering av Premier League-runden lørdag klokken 20.30. Her er alle høydepunkter fra samtlige kamper med. Både et engelsk FotballXtra og et Match of the Day har vært etterspurt av seerne og vi er glad for å kunne tilby begge programmene til seriestart.

– Hva er tilbakemeldingene fra seerne på et samlet produkt?
– For de aller fleste er dette et skreddersydd og målrettet fotballprodukt som appellerer til alle som har hjerte for engelsk fotball. De er det heldigvis mange av! Tilbakemeldingene fra seerne forteller at det de ønsker seg er flest mulig live-kamper og her får de en massiv økning nå. Forrige sesong sendte vi blant annet 90 kamper fra Championship, 41 fra FA-cupen og 17 fra Ligacupen, som nå samles med Premier League-kampene. Det er en spekket live-kalender gjennom hele sesongen. Uten dødpunkter. Og alt sendes i HD.

– Hva med prisen på produktet?
– Det er økte rettighetskostnader til både Premier League og Football League, og økte produksjonskostnader. Det sier seg selv at prisene vil øke, men vi er trygg på at kvaliteten i det samlede produktet forsvarer den summen de ulike distributørene setter på TV 2 Sport Premium.

Etter det TV 2 Sporten erfarer vil de fleste operatørene prise den nye premium-kanalen til kr 339,- per måned.

– Hva med annen live sport som tidligere har vært sendt på TV 2 Sport og TV 2 Sport Xtra?
– Vi rendyrker den nye TV 2 Sport Premium som en eksklusiv fotballkanal for engelsk fotball. Men med tre HD-kanaler er den også aktuell for OL-sendinger fra Sotsji i februar 2014. Sykkel, håndball, ishockey og deler av norsk fotball vil bli sendt på TV 2 Sport, som nå er tilgjengelig i grunnpakken hos alle distributører uten ekstra kostnader.