NY FANTOMTEGNING: Politiet i Stavanger har gått ut med denne fantomtegningen av en mann som et vitne hevder var i kontakt med 21 år gamle Tina Jørgensen før hun forsvant i september 2000. Til venstre jobber krimteknikere på åstedet ved Bore kirke. (Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix / Tegning: Harald Nygård / Politiet )
NY FANTOMTEGNING: Politiet i Stavanger har gått ut med denne fantomtegningen av en mann som et vitne hevder var i kontakt med 21 år gamle Tina Jørgensen før hun forsvant i september 2000. Til venstre jobber krimteknikere på åstedet ved Bore kirke. (Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix / Tegning: Harald Nygård / Politiet )

Politiet har gått ut med ny fantomtegning i Tina-saken

– Det er noen der ute som vet noe, sier etterforskningslederen til TV 2.

Av Kristian Ervik

Politiet har gått ut med en ny fantomtegning som følge av nye opplysninger om drapet på Tina Jørgensen (21). Politiet ønsker opplysninger om en mann som ble observert sammen med 21-åringen før hun forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000.

Tina ble funnet drept i en kum på Bore i Klepp en måned senere.

Gammel fantomtegning

Den nye fantomtegningen beskriver en mann i alderen 25-30 år, rundt 180 centimeter høy, normal kroppsbygning og muligens litt kraftig overkropp. Mannen var trolig iført en mørk brun skinnjakke og dongeribukser.

NY TEGNING: Dette er mannen nå ønsker opplysninger om i Tina-saken. (Foto: Harald Nygård / Politiet)

Et vitne har forklart til politiet at han så Tina Jørgensen snakket med den ukjente mannen utenfor Burger King på torget i Stavanger. Observasjonen ble gjort i 01.30-tiden natt til 24 september, samme natt som 21-åringen forsvant.

Fantomtegningen er tegnet av Harald Nygård tidligere, men har aldri blitt offentliggjort før nå.

– Jeg vet ikke årsaken til at politiet den gang ikke gikk ut med tegningen, sier etterforskningsleder Bjørn Thorleif Vanvik i politiet i Stavanger til TV2.no.

115 nye tips

Det var i fjor Bjørn Thorleif Vanvik fikk oppdraget med å se på Tina-saken med friske øyner og etter at undersøkelsene ble gjenopptatt har det kommet inn 115 nye tips.

– Det synes jeg er en bra mengde med tips med tanke på at det er en så gammel sak, sier Vanvik.

Etterforskningslederen deltok ikke selv i drapsetterforskningen i 2000 men var til stede da 21-åringen ble funnet ved en tilfeldig i forbindelse med en annen sak.

BAKGRUNN: Politiet skal se på Tina-saken igjen

– Noen der ute vet noe

Etterforskerne ønsker nå tips fra de som tror de har sett noe.

– Det er mange som er opptatt av denne saken, og mange som tipser oss. Det kan være ulike årsaker til at personer som har tipset politiet tidligere nå tar kontakt med oss igjen, men det er noen der ute som vet noe.

Etterforskningslederen forteller til TV2.no at det er svært utfordrende å jobbe med en så gammel sak. Både når det gjelder taktisk og teknisk etterforskning.

– Det er ikke slik som i dag, og det er mye som har endret seg på 13 år. Men det er noen som sitter der ute og vet noe.

FUNNET DREPT: En polititegning som ikke er offentliggjort tidligere, viser det som kan være en av de siste observasjonen av Tina Jørgensen, som ble drept for 13 år siden. Tegningen, som er basert på en vitneobservasjon den natten Jørgensen forsvant, viser en mørkhåret mann i 20-årene og en lys kvinne ved noen arbeidsbrakker under Bybrua. Innfelt bilde av Tina Jørgensen. (Foto: Politiet / Montasje TV 2)

(NTB / TV 2)