olsen (Foto: Scanpix)
olsen (Foto: Scanpix)

Sportssjefen lei LIK-rotet: – Det vil bli gått tøffe runder internt

Atle Olsen kommer til å sette krav på fredagens ekstraordinære styremøte etter at Lørenskog må starte den kommende sesongen med 20 minuspoeng.

OSLO/LØRENSKOG (TV 2 Sporten): Sportssjefen med erfaring fra blant annet landslaget og svensk hockey likte dårlig at han torsdag nok en gang måtte svare for rot i klubbens administrasjon.

Lørenskog leverte lisenssøknaden 24. mai, nesten tre måneder for sent, fikk 30.000 i bot og må starte sesongen med 20 minuspoeng. Også i fjor fikk klubben bot for å ha levert søknaden for sent. I 2010 ble romeriksklubben fratatt seks poeng for å ha brukt fire ikke-spilleberettigede spillere i sesongens seks første kamper, og det samme skjedde i 2012 da overgangsgebyrer ble betalt etter fristen.

– Selvfølgelig er jeg irritert. Jeg er sportssjef og stiller med helt andre forutsetninger enn det jeg burde hatt. Et slag i trynet for alle oss som jobber med det sportslige, sier Olsen til TV 2 Sporten.

Styremøte fredag
LIK har innkalt til et ekstraordinært styremøte fredag formiddag hvor klubben trolig bestemmer seg for å anke straffen. Samtidig varsler Olsen oppvask.

– Det kommer til å bli satt noen krav på det møtet, ja. Det vil bli gått tøffe runder internt, det kan jeg love deg. Jeg skal ikke stå slik én gang til å forsvare hvorfor ikke Lørenskog har søkt om lisens i tide. Det har jeg egentlig ikke noe med å gjøre. Men det har vært mye rot, og Lørenskog kan ikke annet enn å legge seg flate siden vi ikke har hatt orden i administrasjonen og den i tillegg har vært for liten, sier Olsen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

steff
steff

Sportssjefen svarer «klart det» på spørsmål om han har dårlig samvittighet overfor Steffen Thoresen og de andre spillerne som er signert i sommer med lovnader om satsing mot toppen av norsk hockey.

– Jeg har jobbet for å sette sammen et lag som kan vinne serien. Nå er forutsetningene helt annerledes, og det blir umulig. Vi må spille 45 kamper for å forberede oss til et sluttspill, sier en oppgitt Olsen.

Signerte mandag
Oppgitt er også Steffen Thoresen som så sent som mandag forlot Vålerenga til fordel for Lørenskog. Et av argumentene for overgangen var at det var mer profesjonelt i romeriksklubben. Nå føler han seg lurt.

– De prøver å satse proft med morgentreninger og lønner spillerne som proffer som i for eksempel Oilers. Sportslig er det proft. Jeg fikk beskjed om at ting skulle være i orden da jeg signerte, men det var det jo ikke. Hadde jeg visst dette hadde jeg tenkt meg om litt ekstra, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Før dommen kom mandag formiddag, trente han i Holmen Ishall med lagkamerat Mats Frøshaug. LIK-duoen ble da enige om at rundt ni minuspoeng ville være en naturlig straff.

– 20 var vi ikke i nærheten av å tenke på. Jeg måtte spørre om det var riktig. Det er flaut for klubben å ryke på en slik smell igjen. De får sortere papirene, det går an å kjøpe hyller på Ikea så man får litt orden. Permer er også smart å ha, sier Thoresen.