king (Foto: Scanpix)
king (Foto: Scanpix)

King engasjerte personlig trener for å være i toppform til EM

Joshua King gjør som John Arne Riise foran sommerens sluttspill i Israel.

ULLEVAAL (TV 2 Sporten): Blackburn-spilleren tok seg én uke fri etter at han kom tilbake til Norge etter den engelske sesongen 8. mai, men allerede på dag åtte fant han frem igjen treningsbagen.

– Og siden har jeg trent hardt. Det har vært hardkjør, sier Oslo-gutten til tv2.no på torsdagens pressetreff på Ullevaal stadion der han stilte sammen med Håvard Nielsen og Thomas Rogne.

Trente med VIF
King har vært innom både Vålerenga- og Strømsgodset-trening og «slått ball» med Mats Møller Dæhli på Kringsjå, men det viktigste grunnlaget foran U21-EM i Israel har 21-åringen lagt utenfor gressmatta. Etter å ha opprettet kontakt med Petter Northugs mentale trener Erik Bertrand Larssen, engasjerte King personlig trener.

– Jeg skaffet meg det siden jeg trenger en liten dytt av og til. Han har hjulpet meg med å komme ordentlig i form de siste tre ukene. Du skulle bare visst hva jeg har vært gjennom...

Artikkelen fortsetter under bildet!

toro
toro

– Fikk du beskjed om å komme i bedre form eller tok du grep selv?

– Det er på eget initiativ, ja. Jeg vil være i best mulig form under EM, og det er spesielt viktig for meg som har vært en del skadet. Jeg har vært veldig flink og mener selv jeg kan være stolt over meg selv, sier King.

– Har du noengang vært i bedre form enn du er nå?

– Jeg er i god form. Treningen har gått veldig bra.

Vil spille mot England
Den tidligere Manchester United-spilleren starter EM-uken med A-landslaget i Albania før han flys til Tel Aviv natt til lørdag neste helg sammen med Markus Henriksen, Valon Berisha og Håvard Nordtveit.

King mener selv han bør være aktuell for spill i U21-landslagets andre kamp i turneringen, mot England lørdag, dersom han ikke spiller mer enn én omgang i Tirana fredag.

– En flytur skal ikke stoppe meg fra å spille kamp. Spiller jeg mindre enn 45 minutter mot Albania, mener jeg at jeg bør få spilletid mot England, sier King, som er glad for å avslutte sesongen sammen med kompisene på landslaget etter en rotete sesong i Blackburn.

– Det har vært mye kaos i klubben, men det ser ut som det har roet seg nå. Gary Bowyer får fortsette som manager og har gjort en god figur. Jeg er glad på hans og lagets vegne for at han fikk jobben.