Luis Suarez (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Luis Suarez (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Spansk avis: Suarez enig med Real om fireårskontrakt

Men én viktig detalj gjenstår før Liverpool-spissen er klar for Madrid-klubben.

Avisen Marca har gode kilder i Real Madrid-systemet, og skriver i dag at klubben for noen uker siden ble enig med Liverpools skandalesuperspiss Luis Suarez om en fireårskontrakt.

Avtalen ble forhandlet frem av Suarez' agent Pere Guardiola (ja, Peps bror) og det Marca beskriver som Reals pengemenn.

Avtalen skal, ikke overraskende, innebære en solid lønnsøkning for spissen.

Men så til haken.

Real har så langt ikke snakket med Liverpool om et kjøp. Det er lite trolig at de røde har planer om å fire på priskravet.

Real ser dermed ut til å måtte betale utkjøpsklausulen på 40 millioner pund, rundt 357 millioner norske kroner, som Suarez har i sin kontrakt.

Les også: Norske tenåringers Luis Suarez-parodi er blitt Youtube-hit

Sier han vil bort fra Liverpool
Torsdag kveld kom det rapporter om at Suarez har begynt å snakke seg bort fra Liverpool.

– Det ville være vanskelig å si nei til Real Madrid, skal spissen ha sagt til den uruguayanske radiostasjonen Sport 890.

Det ville være vanskelig å si nei til Real Madrid.

Han forteller at han sliter med livet i Premier League.

– Jeg har jobbet hardt siden jeg var liten for å være der jeg er i dag, men jeg får konstant kritikk fra engelsk presse. Det er jeg lei av. Liverpool vil at jeg skal bli, men jeg vet ikke hva som vil skje, sier Suarez.

For å helle vann på bålet har agent Pere Guardiola nå sagt til Sky Sports at hans klient er fornøyd med livet i Liverpool og ikke kommer til å bli solgt.

Så får vi se hvordan det ender.

Stadig i trøbbel
Uruguayaneren har etablert seg som en av de mest målfarlige spissene i Europa de siste årene, men samtidig hatt en egen evne til å havne i trøbbel. Dette har selvsagt ført til oppslagene i engelsk media Suarez misliker.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

713113

I 2007 ble han suspendert av Ajax etter en garderobekrangel med lagkamerat Albert Luque. For tre år siden handset han på streken i VM-kvartfinalen mot Ghana og feiret på sidelinjen da Asamoah Gyan bommet på straffesparket.

Noen måneder senere fikk spissen sju kampers utestengelse av det nederlandske fotballforbundet og ble bøtelagt av egen klubb etter å ha bitt PSVs Otman Bakkal. Etter overgangen til Liverpool i januar 2011, falt han tilsynelatende uten mye kontakt i en duell med Evertons Jack Rodwell. Rodwell ble utvist, men fikk senere kortet strøket.

Evra-bråket
Samme måned ble han beskyldt for å ha rasismehetset Manchester Uniteds Patrice Evra under en Premier League-kamp. Suarez ble senere funnet skyldig av en uavhengig kommisjon, utestengt i åtte kamper og fikk en bot på 40.000 pund.

I desember 2011 viste han fingeren til Fulham-fansen og måtte sone ytterligere én kamp. Tre måneder senere nektet han å ta Patrice Evra i hånden før kampen mot Manchester United.

Ett år etter episoden med Jack Rodwell, feiret Suarez en scoring med et svalestup foran Everton-benken. Feiringen var en reaksjon på uttalelser manager David Moyes kom med i forkant av oppgjøret.

I januar handset han før en avgjørende scoring i en cupkamp mot Mansfield og kysset hånden som en del av sin tradisjonelle feiring. Og sist, men ikke minst – i april ble han suspendert i ti kamper etter å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic.

Straffen betyr at Suarez er utestengt fra all klubbfotball frem til september.