Lørenskog
Lørenskog

Lørenskog trekkes 20 (!) poeng

Ishockeyklubben Lørenskog trekkes 20 poeng i eliteserien kommende sesong etter at klubben leverte lisenssøknaden for sent.

I tillegg må klubben betale 30.000 kroner i bot. Det melder NRK.

Grunnen er at klubben leverte inn lisenssøknaden tre måneder etter fristen.

– Jeg fikk akkurat vite av media at vi får 30.000 i bot og starter med 20 minuspoeng. Jeg har ikke helt fått tid til å svelge dette, men de gjorde det vi håpet de ikke skulle gjøre. De straffer de uskyldige, altså spillerne, veldig hardt. Jeg har aldri sett liknende. Målsettingen til Lørenskog er å være i toppen. Å da starte med 20 minuspoeng er tøft, sier sportssjef Atle Olsen til tv2.no.

Stig Atle Johnsen, styreleder i aksjeselskapet som driver klubben og Lørenskogs rike onkel, er for tiden på reise. LIK planlegger nå et ekstraordinært styremøte i morgen formiddag hvor romeriksklubben skal diskutere hvordan de skal håndtere det de mener er en i overkant hard straff.

Les også: Thoresen føler seg lurt av Lørenskog

Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk var ikke nådig i sin dom over Lørenskog for noen dager siden.

– I mine 16 år som ishockeypresident har jeg aldri opplevd maken til arroganse. Den er helt ekstrem. De setter seg over det fellesskapet alle er en del av, sa han til Romerikes Blad da.

Lørenskog endte på 3. plass med 89 poeng i GET-ligaen i 2012/13. Med 20 poeng mindre ville laget endt på 7. plass.

Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk sier forbundsstyret er ferdig med saken.

– Lisensavdelignen som har hatt sin innstilling. Den innstillingen har vi fulgt, sier Libæk.

Les: Lørenskog kan bli nektet eliteseriespill
Les: Kjær om Thoresen-overgangen: – Steffen tok et økonomisk valg

Vil sannsynligvis nå sluttspillet
- Det er en voldsom straff. Deres kamp for å kjempe i toppen neste sesong er ødelagt. Men det kan virke på meg at forbundet har sett seg lei på de administrative feilene hos Lørenskog, sa TV 2s hockeyekspert Ole Erevik.

Lørenskog har fremdeles et solid sportslig mannskap og kommer seg mest sannsynlig til et sluttspill, sel vmed minus 20 poeng.

- De kan miste hjemmebanefordelen med en 7. plass i serien og få en vanskeligere vei i sluttspillet. Men kampen om seriegull er kjørt for dem, sa Erevik.