FIKK RØDT KORT: Makhtar Thioune fikk rødt kort etter at kampen mellom Viking og Bryne var blåst av. (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
FIKK RØDT KORT: Makhtar Thioune fikk rødt kort etter at kampen mellom Viking og Bryne var blåst av. (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
SKREK RASISMEDOMMER: Makhtar Thioune skrek rasismedommer til Svein Erik Edvartsen og dommerteamet på Brann Stadion. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
SKREK RASISMEDOMMER: Makhtar Thioune skrek rasismedommer til Svein Erik Edvartsen og dommerteamet på Brann Stadion. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Thioune viste fingeren til dommeren etter kampslutt - fikk rødt kort

Makhtar Thioune mistet besinnelsen etter tapet for Bryne. – Dette kan vi ikke være bekjente av, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

OSLO/BERGEN (TV 2 Sporten): Makhtar Thioune fikk rødt kort etter at cupkampen mellom Viking og Bryne var avblåst.

– Kan bekrefte at det er en hendelse med Thioune etter kampslutt som vil bli rapportert til NFF, skriver dommer Tom Harald Hagen i en tekstmelding til tv2.no.

Grunnen er at senegaleseren viste fingeren til dommeren etter at kampen var over. Han var da allerede byttet ut for over en halvtime siden.

Kamplederen var på vei hjem med fly onsdag kveld, men fjerdedommer Daniel Higraff bekrefter hva som skjedde.

– Jeg kan bekrefte at det ble vist et rødt kort til Thioune og at hendelsen er som du spør om, sier Higraff til tv2.no.

– Det er bare tull alt sammen, uansett hva de sier. Jeg vil bare hjem nå, og vil ikke snakke mer, sa Thioune til Aftenbladet etter å ha forlatt garderoben etter cuptapet.

Skuffet Viking-direktør
Viking-direktør Arne Larsen Økland er ikke fornøyd med mer trøbbel rundt spilleren, som nylig ble utestengt i to kamper av sin egen klubb og fikk tre kampers karantene av NFF etter å ha kalt dommer Svein-Erik Edvartsen for rasismedommer.

– Jeg har ikke snakket med Makhtar enda, men dommeren fortalte at det hadde vært en episode etter kampslutt. Ikke ute på banen, men inne i spillertunnelen eller noe slikt.

Han bekrefter at Thioune der viste fingeren til kamplederen.

Har han sagt noe i tillegg?

– Det vet vi ikke.

Hva synes Viking om slik oppførsel?

Den slags oppførsel vil vi ikke være bekjent av. Det er ikke det vi ønsker å stå for.

– Jeg har snakket med dommeren og beklaget på vegne av Viking. Den slags oppførsel kan vi ikke være bekjente av. Det er ikke det vi ønsker å stå for. Vi har klare spilleregler om hvordan vi skal oppføre oss, og dette er så til de grader brudd på dem. Vi tar sterk avstand fra dette.

Kan Thioune vente seg en form for straff av Viking?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om da jeg ikke har snakket med Makhtar, men dette er helt uholdbart. Den type oppførsel tar vi sterk avstand fra.

Kjell Jonevret mente Viking ble snytt for et straffespark i 2-4-tapet og ønsket å snakke med dommeren om dette etter kampen, men ble vist på dør av dommer Hagen.

Vikings kommunikasjonssjef Ole J. Askeland sier til tv2.no at Thioune ikke ønsker å kommentere hendelsen onsdag kveld.