FORLATER WIGAN:  Roberto Martinez. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
FORLATER WIGAN: Roberto Martinez. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Martinez slutter i Wigan: – Han blir en lettvekter til Everton-jobben

Evertons norske supporterklubb er usikker på om Roberto Martinez er rett mann for den ledige managerjobben på Goodison Park.

Wigan Athletic bekrefter tirsdag at Roberto Martinez forlater klubben.

Spanjolen, som nylig ledet klubben til topps i FA-cupen og til nedrykk til Championship, er etter møte med klubbformann Dave Whelan blitt enig om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning, melder BBC.

LES OGSÅ: David slo Goliat: Wigan vant FA-cupen på overtid

– Nei, han er ikke min favoritt i hvert fall. For meg så er Martinez en lettvekter i forhold til den jobben som venter i Everton

På vei til Everton
Martinez rapporteres nå å være på vei til Everton, hvor han skal erstatte David Moyes. Skotske Moyes har som kjent allerede startet i sin jobb som Sir Alex Fergusons etterfølger på Old Trafford.

Men Evertons norske supporterklubb (ESCNB) er usikre på om Martinez er rett mann for den ledige managerjobben på Goodison Park.

– Nei, han er ikke min favoritt i hvert fall. For meg så er Martinez en lettvekter i forhold til den jobben som venter i Everton, fastslår styreformann i ESCNB, Helge Vermundsen Grunnevåg, overfor TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Jeg kunne tenkt med en trener som Portos Vitor Pereira eller Michael Laudrup. Det er mange som passer bedre enn Martinez, men så lenge de unngår en intern løsning med Alan Stubbs som ny manager eller noe, så bør vi jo være fornøyd, konstaterer han.

LES OGSÅ: Engelsk avis: – Solskjær en av kandidatene til Everton-jobben

PÅ VEI TIL EVERTON?  Roberto Martinez rapporteres å være på vei til Everton. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
PÅ VEI TIL EVERTON? Roberto Martinez rapporteres å være på vei til Everton. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

– Må bygge videre på Moyes' arbeid
– Hva forventer du av Evertons nye manager?

– Jeg forventer at den nye manageren kommer inn og bygger videre på det arbeidet Moyes har gjort i Everton. Men vi vet hva vi har manglet denne sesonen. Det har manglet handlekraft og en ny spiss som scorer over 20 mål i sesongen. Hadde vi hatt det denne sesongen så hadde vi nok endt enda høyere på tabellen, konstaterer Grunnevåg.

– Hvorfor er dere usikre på om Martinez er riktig mann for jobben?

– Han har jo ikke gjort det så bra med Wigan, og rykket jo ned med klubben. Men de vant jo FA-cupen, og han tok trofé. Og det klarte jo ikke Moyes med Everton. Likevel så mener jeg at det er større og mer rutinerte trenere som passer bedre for å erstatte Moyes, konstaterer han.