HACKET: Nettstedet Hemmelig.com ble i 2011 hacket og brukeropplysningene spredt på nett. Nå må de fire gutter og menn i alderen 17 til 21 år møte i Oslo tingrett. (Foto: Skjermdump Hemmelig.com)
HACKET: Nettstedet Hemmelig.com ble i 2011 hacket og brukeropplysningene spredt på nett. Nå må de fire gutter og menn i alderen 17 til 21 år møte i Oslo tingrett. (Foto: Skjermdump Hemmelig.com)

Fire ungdommer tiltalt for hacking av sex-nettsted

De unge mennene i alderen 17 til 21 år spredte private opplysninger om sex-kunder på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kristian Ervik, Andreas Hench Lunde og Jens Christian Nørve

Fire unge menn i alderen 17 til 21 år må møte i Oslo tingrett for å ha hacket seg inn på serverne til flere nettsteder mellom 2011 og 2012.

De klarte på denne måten å få tilgang til brukeropplysninger fra blant annet nettstedet Hemmelig.com. Nettstedet fungerte som et sex-datingsted men ble også brukt av personer som solgte eller ønsket å kjøpe sex.

Tre av de unge mennene er tiltalt for å ha hacket seg inn i serverne til Hemmelig.com samt flere andre nettsteders brukerdatabaser og kopiert opplysningene.

LES OGSÅ: Tre personer siktet for sexhacking

Brukeropplysninger spredt

En oversikt over navn på brukere som var registrert på Hemmelig.com ble etter kort tid spredt blant annet via fildelingstjenesten The Pirate Bay, står det i tiltalen fra Det nasjonale statsadvokatembetet.

At noen sprer ting som tilhører den private sfæren kan få store konsekvenser for folk. - statsadvokat Geir Evanger

De fire som er tiltalt er fra flere steder i landet, men må møte i Oslo tingrett. To av de tiltalte er under 18 år.

Opplysningene som ble lagt ut er fortsatt tilgjengelige på fildelingstjenesten og har ifølge tiltalen ført til tap og omdømme for minst en av firmaene som er berørt.

I tillegg er mange privatpersoner rammet ved at personlige opplysninger er blitt gjort tilgjengelige på nett.

– Vi ser på saken som relativt alvorlig. Innenfor lovens rammer skal folk få holde på med hva de vil. At noen sprer ting som tilhører den private sfæren kan få store konsekvenser for folk, sier statsadvokat Geir Evanger til TV 2.

Støttegruppe hacket

I tiltalen beskrives det hvordan tre av de unge mennene, ved å utnytte sikkerhetshull på nettstedene, klarte å kopiere innholdet og spre de sensitive brukeropplysningene.

I tillegg til nettstedet Hemmelig.com ble også nettsiden til en støttegruppe for pårørende av narkomane utsatt for datainnbrudd, og flere andre nettsteder.

Statsadvokaten varsler at vil legges ned påstand om inndragning av beslaglagt datautstyr og erstatning til flere av firmaene som ble utsatt for hackingen.

To av de fire tiltalte blir i tiltalen fremstilt som mer aktive enn de andre.