hus (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
hus (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Slik sykles Arctic Race of Norway

Lover spektakulære bilder fra Bodø, Lofoten og Vesterålen.

Arctic Race of Norway presenterte i dag sin aller første etappeoversikt for rittet som sendes på TV 2 fra torsdag 8. til søndag 11. august.

En ny sponsor er også på plass. I mars ble det kjent at Statoil er med på sykkellaget. Nå er Sparebank1 Nord-Norge med som sponsor av poengtrøyen.

Første etappe har start og mål i Bodø og går over 192 km. Det er rittets mest kuperte etappe og inneholder blant annet en klatreutfordring på ti kilometer, som har en gjennomsnittlig stigning på seks prosent.

Dagen etterpå er det en ny rundløype med start og mål i Svolvær i Lofoten. De 156 km vil gi fantastiske naturbilder fra Lofoten.

Se etappene bli presentert i videovinduet øverst

Lørdagens etappe går over 201,5 km i Vesterålen fra Svolvær til Stokmarknes. Rytterne skal blant annet gjennom en undersjøisk tunnel på veien.

Det hele avsluttes med en etappe på 155 km fra Sortland til Harstad.

TV 2 Sportens sykkelekspert Mats Kaggestad tror rittet blir en folkefest i regionen, men det må sikre seg store navn fra sykkelverdenen for å bli ekstra interessant.

- Åtte-ti av de største lagene bør være med. Det er rytterne som skaper rittet, ikke løypen, sier Kaggestad.

Åtte-ti av de største lagene bør være med.

Rittarrangør er ASO (Amaury Sport Organisation), som også står bak Tour de France og over 40 andre arrangement. De skal sørge for solid internasjonal deltagelse.

De mener alvor og hadde sendt sin sjef, Jean-Etienne Amaury, til dagens pressekonferanse i Oslo.

15. juli, på en av hviledagene i Tour de France, skal det avsløres hvem som skal delta i rittet.

- Vi vil ha topplag og kjente navn fra Tour de France. Ryttere fra Tour de France vil kanskje sette pris på et kortere etapperitt i etterkant, sa Amaury til TV 2.

Løypetraseen til Arctic Race.
Løypetraseen til Arctic Race.