sunny
sunny

Engelsk avis: – Solskjær en av kandidatene til Everton-jobben

Med David Moyes på flyttefot åpner det seg en ledig jobb som Everton-manager. Ifølge engelske medier er Ole Gunnar Solskjær en av de heteste kandidatene.

Moyes forlater som kjent Everton når kontrakten går ut i sommer, men skal alt ha startet på den mektige jobben med å erstatte Sir Alex Ferguson i Manchester. Det fører til at det står et ledig kontor i Liverpool. Det kan bli fylt av en nordmann.

Martínez førstevalg
Det er The Telegraph som hevder at nordmannen skal være ønsket som Moyes-erstatter på Goodison Park. Wigan-manager Roberto Martínez er førsvalget, men Solskjærs navn har blitt nevnt i forbindelse med den ledige managerjobben ifølge avisen som var de første som meldte at Ferguson gir seg etter sesongen.

LES OGSÅ: Solskjær om Bille-handsen: – Der jeg kommer fra kaller vi det for juks
LES OGSÅ: Solbakken tror Solskjær kan ta over Everton

Solskjær har ført Molde til to seriegull etter hjemkomsten til Norge, men har møtt motgang etter slett forsvarsspill og elendige prestasjoner denne våren.

Førstevalget Martínez dveler omkring framtiden etter at Wigan rykket ned fra Premier League. Spanjolen skal ha utsatt avgjørelsen om hvorvidt han skal fortsette som Wigan-sjef.

Flere kandidater
To andre navn som har blitt nevnt i forbindelse med jobben er Everton-spillerne Phil Jagielka og Phil Neville, men klubben ser ut til å velge en løsning med mer managererfaring.

Det er flere skandinaver som er aktuelle, men Swansea-sjef Michael Laudrup har allerede uttalt at han blir værende i Wales i minst en sesong til.

I fjor var Ole Gunnar Solskjær en het kandidat for å ta over som Aston Villa-manager. Etter et møte med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjeldsten takket Solskjær nei til tilbudet og ble værende i rosenes by.