Moneypenny, alias Naomie Harris (bildet t.h.) var en av mange som lot seg lure trill rundt av mannen med solbrillene. (Foto: TWITTER)
Moneypenny, alias Naomie Harris (bildet t.h.) var en av mange som lot seg lure trill rundt av mannen med solbrillene. (Foto: TWITTER)

Gangnam fake! Kjendis-lookalike snyltet på Cannes-stjernene i to dager

«En annen MEG er i Cannes! Hils ham fra meg!»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av CHRISTIAN SØNSTEBY

Den franske fiffen, internasjonale filmkjendiser og annet fintfolk er dypt rystet etter opprullingen av en ellevill lookalike-skandale på filmfestivalen i Cannes.

For i to hele dager lot de seg lure trill rundt av en supersvindler utkledd som den sørkoreanske megapopsensasjonen Psy, kjent for monsterhiten «Gangnam Style». Det skriver den velinformerte sladrespalten Page Six i New York Post og flere andre medier torsdag.

Blant de som lot seg utnytte av frekkasen var Bond-skjønnheten fra «Skyfall», Naomie Harris (36) og den amerikanske skuespilleren Adrien Brody (40), som blant annet fikk Oscar for hovedrollen i Roman Polanskis «Pianisten» fra 2002.

Psy, her under en opptreden på frokost-TV-programmet «Today» i New York tidligere denne måneden. (Foto: NTB SCANPIX)

Den falske Psy, eller «Psych» som tabloidene har døpt ham om til, festet ikke bare med stjernene: Han opptrådte på et fransk TV-program og skrev attpåtil også under på en avtale om å delta på en gallamiddag til ære for seg selv.

Store, internasjonale bildebyråer gikk fem på, og han dukket opp på fasjonable steder som Carlton-hotellet, Martinez-stranden og på en rekke nattklubber.

Enkelte ville ikke engang innse at de hadde ikke møtt den ekte stjernen: Da New York Post ba om en kommentar fra arrangørene av en av festene han krasjet på mandag, insisterte han:

– Jeg er redd for at jeg ikke helt forstår hva du mener. Det var den ekte «Psy».

På en fest i regi av oljemagnaten og motedesigneren Goga Ashkenazi gikk svindleren attpåtil opp på scenen og grep tak i mikrofonen. Galskapen fortsatte tirsdag, da han lot seg intervjue av franske Radio Prestige.

– Han gikk virkelig inn i rollen. Han hadde med seg tre sikkerhetsvakter til enhver tid, med dresser og øreplugger. Han lurte til seg gratis drinker og flasker med champagne, sier en kilde til New York Post.

Først onsdag innså folk at de hadde blitt lurt, da den ekte stjernen twitret fra Singapore – på stikk motsatt side av jorden:

«Virker som det er en annen MEG i Cannes. Hils ham fra meg!»

LES OGSÅ: Gangnam-PSYs nye video sett 58 millioner ganger på to dager