Portier, Pelle Krogstad holder døgnåpent.
Portier, Pelle Krogstad holder døgnåpent.

«Hotel Cæsar» holder åpent under streiken

– Våre seere kan puste ut, forsikrer produsent.

Det er ikke uvanlig med konflikter på «Hotel Cæsar»-settet men da Norsk Filmforbund og Metronome Spartacus ikke nådde en enighet hos Riksmegler i går kveld var bruddet et faktum.

Ikke akseptabelt

«Arbeidsgiver var ikke villig til å innføre et ansiennitetsystem i år heller. Dette er ikke akseptabelt for de Cæsar-ansatte, som i mange år har ligget langt bak den øvrige bransjen, både i henhold til lønn og arbeidsavtaler», skriver Filmforbundet på sin hjemmeside.

Vi sender som planlagt

Selv om dørene til «Cæsar»-settet stenges får dette likevel ingen innvirkning for tv-sendingene, som fortsetter som før.

– Vi har forhåndsprodusert «Hotel Cæsar»-episoder i lang tid framover så den pågående konflikten vil ikke merkes av våre seere, forklarer Anne Kolbjørnsen som er sjef i Metronome Spartacus til TV2.no.

Skal ha pause uansett

– Vi skal uansett snart ut i en opptakspause på grunn av sommerferie så vi påvirkes i liten grad av det som skjer.

Festen avlyst

Men den årlige sommerfesten for crewet og skuespillerne i morgen er avlyst, forteller Kolbjørnsen.

– Det er jo veldig synd for dette er jo en årlig tradisjon vi er blitt glad i, men vi velger å utsette feiringen til denne konflikten er løst.

Vi er optimister

Anne Kolbjørnsen sier til TV2.no at hun håper på en snarlig løsning.

– Vi er optimister og denne konflikten må vi klare å løse. Vi er jo interessert i at norsk tv-drama holdes i drift og skal vi tenke langsiktig er det derfor viktig at vi sammen finner en løsning. Blir dette en langvarig streik vil dette få et negativt utfall for alle parter, mener Kolbjørnsen.

– Så du kan betrygge engstlige fans om at de siste episodene av «Hotel Cæsar» denne sesongen vil bli sendt som planlagt?

– Det kan jeg, forsikrer Kolbjørnsen. Det ligger klar episoder til kanalen og vårt publikum.

Finaleepisoden for denne sesongen sendes på TV 2 13. juni.