per joar hansen copy (Foto: Alley, Ned)
per joar hansen copy (Foto: Alley, Ned)

– Rosenborg jakter spansk forsvarsspiller

Polsk sportsavis hevder trønderne vil hente Legia-stopper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den polske sportsavisen Przeglad Sportnowy er Rosenborg interessert i å hente Legia Warszawas spanske forsvarer Iñaki Astiz (29).

Midtstopperens kontrakt med den polske klubben går ut den 30. juni, og partene er ikke blitt enige om en ny kontrakt.

Ifølge PS fikk Rosenborg øynene opp for spanjolen da de møtte Legia i Europaliga-playoff i fjor sommer. Det endte med 1-1 i Polen, mens Rosenborg vant 2-1 hjemme og tok seg til gruppespillet i Europaligaen.

Les også: Nicki Bille prøvde å stjele seieren med «Guds hånd»

Langt unne Legia-enighet
Det later til at spilleren og Legia er langt unna hverandre i kontraktsforhandlingene, der både lønnen og den ønskede lengden på kontrakten har sørget for stor avstand.

– Sist vi pratet med Legia var for to måneder siden. Tilbudet vi fikk var langt fra tilfredsstillende. Vi er ikke enig i at lønnen skal reduseres, og i tillegg forventer vi en treårskontrakt med en opsjon på ett år til om han spiller et visst antall førstelagskamper, sier Astiz-agent Juan Oyega.

Legias sportsdirektør, Jacek Mazurek, ser imidlertid ikke ut til å ville strekke seg så langt.

– Jeg ønsker ikke å kommentere det økonomiske, men når det gjelder kontraktslengden så kan jeg si at det ansvarlige for spillere i hans alder er at de signerer toårskontrakter, sier han til PS.

Les også: Solskjær om Bille-handsen: – Der jeg kommer fra kaller vi det for juks

Interesse fra flere klubber
Ifølge Oyega kan Rosenborg vente seg konkurranse. Han hevder det er interesse for Astiz både i Tyrkia, Russland og Skandinavia.

Astiz ankom Legia på lån fra Osasuna, der han aldri spilte A-lagskamper, i 2007/08-sesongen. Sommeren 2008 ble overgangen gjort permanent, og spanjolen har vært en viktig mann i forsvaret til den polske klubben siden den gang.

Les også: Onsdag tar Skullerud ut U21-troppen til EM: – Han har et dilemma

Fokuserer på ligatriumf
Stopperen selv vil ikke bidra til spekulasjonene i serieinnspurten, der Legia ligger svært godt an til å sikre seriegullet. Med tre serierunder igjen leder Warszawa-klubben med fem poeng på Lech Poznan.

– Akkurat nå vil jeg konsentrere meg om de kommende det kampene. Om å vinne mesterskapet med Legia. Hva som skjer etter det vet jeg ikke, men jeg trives godt i Warszawa og kunne tenkt meg å spille i Champions League, sier Astiz.

Så gjenstår det å se om det faktisk blir Rosenborg som blir neste stoppested for spanjolen. Trønderklubben er for øvrig godt forspent på stopperplass: Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning og Brede Moe er stopperne som er i stallen per dags dato.

Les også: Strandbergs blodslit: – Må trene ekstra hver dag i resten av min karrière