steff (Foto: Scanpix)
steff (Foto: Scanpix)

Thoresen på vei til Lørenskog: – Hvis vi hadde lønnet spillere slik, ville vi hatt fem mann i troppen

Vålerenga-leiren mener det gjør vondt at Steffen Thoresen ser ut til å ende hos rivalen på Romerike etter seks sesonger på Jordal.

Oslo (TV 2 Sporten): Lørenskog har snappet en rekke spillere fra Oslo-klubben de siste årene, og nå ser Steffen Thoresen ut til slå følge den korte veien over grensen til Romerike.

Vålerenga-ledelsen mener at det også denne gangen er størrelsen på lønningsposen som lokker en spiller vekk fra Jordal.

– Den lønnspakken det snakkes om på Lørenskog er det eventuelt kun Stavanger som kan matche om de legger velviljen til. Vi, og de sju andre klubbene i Get-ligaen, er ikke i nærheten, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til tv2.no.

Nei til Oilers
Steffen Thoresen har en høy stjerne i Vålerenga-leiren etter seks sesonger i den blå drakten og Hamar-gutten er en publikumsfavoritt på Jordal. Ifølge Kjær har 27-åringen takket nei til å spille under faren Petter i Stavanger Oilers.

– Vi har gitt Steffen et tilbud, men hvis vi hadde lønnet spillere slik som Lørenskog, ville vi hatt fem mann i troppen. Han har sagt han ikke har noe annet valg enn å gå dit på grunn av det økonomiske tilbudet, sier Kjær.

Artikkelen fortsetter under bildet!

kjaer
kjaer

Lørenskog-sportssjef Atle Olsen vil ikke kommentere Thoresen-tilbudet og henviser til styreleder i aksjeselskapet som drifter LIK, Stig Atle Johnsen, men det har ikke lyktes TV 2 Sporten å komme i kontakt med LIKs rike onkel.

God dialog
Steffen Thoresen sier til Romerikes Blad, som omtalte saken mandag, at han har en «veldig god dialog» med Lørenskog. Han innrømmer også at romerikingene har kommet med et bedre tilbud enn VIF.

– Vi har snakket en del sammen, og det virker veldig spennende. Tilbudet fra Lørenskog er bedre enn det jeg har fått fra Vålerenga. I tillegg trenger jeg kanskje et miljøskifte. Jeg var veldig skuffet da vi tapte NM-finalene mot Stavanger samtidig som Lørenskog er forsterket på backsiden. Jeg mener det var deres akilleshæl denne sesongen, sier Thoresen.

– Hvordan er det å miste en spiller som Thoresen til rivalen, Kjær?

– Det er synd. Steffen har vært her i mange år og vi har stått sammen i tykt og tynt selv da han dummet seg ut i Lørenskog ishall for noen år siden. Klart det gjør vondt å se at han går dit, men sånn er verden. Det er penger man lever av. Vi får fortsette å produsere unge, norske spillere vi kan nyte godt av inntil vi får en hall som de har gjort i Stavanger. Så lenge de har den arenaen og Lørenskog en rik onkel, kommer vi ikke til å konkurrere med dem på lønn før vi får en ny hall i Oslo.

Situasjonen fra Lørenskog ishall Kjær snakker om stammer fra sluttspillet i 2011 der Thoresen feide hjemmelagets Eerikki Koivu i isen. Mens Koivu lå nede, fortsatte VIF-spilleren den røffe behandlingen mot hodet og nakken til Lørenskog-spilleren. Thoresen fikk matchstraff for taklingen og måtte sone hele 15 kampers karantene.