RBKJUKS3333
RBKJUKS3333

Nicki Bille prøvde å stjele seieren med «Guds hånd»

Molde sto imot med 10 mann mot Rosenborg.

Rosenborg-Molde 0–0

Det så ut som om elendigheten skulle fortsette for Molde da Martin Linnes ble utvist 20 minutter ut i oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal.

Molde-spillerne hadde derimot tenkt å bevise at de var bedre enn det de viste på 16. mai og la ned en imponerende innsats. Rosenborg klarte ikke få hull på Molde-byllen, og gjestene kunne juble for et meget sterkt poeng borte mot erkerivalen etter å ha spilt 70 minutter med ti mot elleve.

En som nok en gang havnet i sentrum var danske Nicki Bille Nielsen som fikk gult kort etter at han slo ballen i mål med handa. En handling som fikk Solskjær til å rase på sidelinja.

– Det var «Guds hånd», smiler dansken.

Han presiserer likevel at det ikke var med vilje.

– Det var en ren refleks. Det var ikke noe jeg gjorde med vilje. Det skjedde veldig fort., sier han til TV 2 Sporten etter kampen.

Handsen var derimot ikke den første Ole Gunnar Solskjær har sett på Lerkendal.

– Vi ledet 1-0 her for to år siden, og Wangberg gjorde akkurat det samme og de fikk målet. Jeg vet akkurat hvor det der kommer fra, sier han.

Han trekker også frem Linnes' røde kort som et eksempel på at Lerkendal er et vanskelig sted å komme til.

–Her oppe får du ikke altfor mange avgjørelser selv. Dommeren har dømt og gjør det han tror er riktig. Vi får bare godta det, sier han.

Linnes utvist
Rosenborg fikk kampens første store sjanse ved Mix etter glimrende forarbeid av akkuart Nicki Bille Nielsen. Midtbanespilleren klarte derimot ikke å overliste Ørjan Nyland bakerst hos gjestene.

Men det var først etter 20 minutter at det virkelig ble temperatur på Lerkendal. En fin Rosenborg-overgang endte med at Bille Nielsen ble spilt gjennom. Martin Linnes løp opp dansken og taklet han kontant som bakerste mann. Dommer Tom Harald Hagen valgte å blåse og dro opp det røde kortet.

Linnes (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Linnes (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Tannløst RBK
Til tross for å spille med en mann mer så klarte ikke hjemmelaget å sette noe trøkk på Molde den siste delen av første omgang. Bille Nielsen var nærmest da han ble spilt gjennom etter 40 minutter, men også denne gangen sto Nyland i veien.

Etter hvilen kom Ole Kristian Selnæs inn for Jonas Svensson. Unggutten har storspilt i de siste kampene for trønderne, og ble byttet inn for å fore RBK-spissene med baller. Byttet hadde derimot lite effekt på et tannløst RBK-lag. Molde kjempet tappert og hindret hjemmelaget i å komme til de store mulighetene.

Bille tok en Maradona
Etter 82 minutter trodde hele Lerkendal at Rosenborg hadde tatt ledelsen da Nicki Bille Nielsen satte ballen i mål. Dommeren blåste derimot av og ga dansken det gule kortet. Reprisene viste nemlig at Nielsen slo ballen i mål med handa.

Molde sto imot presset på slutten, og jublet som om de skulle ha vunnet kampen da dommeren blåste av kampen.

Slik startet lagene:

Rosenborg 4-3-3: Lund Hansen – Gamboa, Reginiussen, Strandberg, Dorsin – Svensson, Mix, Jensen – Mikkelsen, Bille, Elyounoussi
Benken: Örlund, Høiland, Berntsen, Dockal, Chibuike, Selnæs og Rønning.

Molde 4-4-2: Nyland – Vatshaug, Rindarøy, Hovland, Linnes – Hoset, Eikrem, Ekpo – Berget, Chukwu, Moström
Benken: Söderberg, Hussain, Coly, Simonsen, Agnaldo, Ødegaard, Tripic